Zo verhoog je de productiviteit van je medewerkers in de zomer


De zomer is een heerlijke tijd, maar ook eentje vol met de nodige afleidingen. Zeker op het werk. Dit kan grote invloed hebben op de productiviteit. Helemaal wanneer het kwik richting de tropische temperaturen gaat. Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers productief blijven als het werk eigenlijk op een lager pitje komt te staan?

Samen de zomer inluiden

Het is helemaal niet gek dat je medewerkers richting de zomer toe zijn aan vakantie. Na een heel jaar werken zijn ze toe aan rust. Wat veel werkgevers vaak vergeten is dat productiviteit hand in hand gaat met rust. Denk maar eens aan de verplichte pauzes. Het lichaam heeft af en toe een reset nodig om weer te kunnen functioneren. Zelfs een paar dagen helemaal niets hoeven in eigen land doet al wonderen voor de productiviteit. Hierdoor komen je medewerkers weer helemaal opgeladen terug. Dat is dan ook wel een feestje waard. Luid daarom samen de zomer in. Bijvoorbeeld door een BBQ te organiseren. Deel een zomerpakket personeel uit aan alle vaste medewerkers en proost samen op de zomer die voor jullie ligt. Dit is een goede manier om alle neuzen in dezelfde richting te krijgen.

Maak een goede planning

Het is elk jaar weer een enorme puzzel om de vakantieplanning te maken. De kans is groot dat het overgrote deel van de medewerkers rond dezelfde tijd op vakantie gaan. Daarom is het belangrijk om van tevoren duidelijke regels te maken. Maak afspraken omtrent het inplannen van de vakanties, zodat medewerkers een betere reisperiode kunnen kiezen. Zo kan jij je personeel veel efficiënter inzetten en is het waar nodig ook mogelijk om tijdig vakantiekrachten aan te trekken. Kom de medewerkers tegemoet die niet in het hoogseizoen op vakantie kunnen en geef iedereen een zomercadeau personeel. Zo maak je het voor iedereen toch een feestelijke periode.

Zorg voor een goed werkklimaat

De zomers in Nederland zijn de afgelopen jaren erg warm geweest. Steeds vaker tikken we tropische temperaturen aan. Het is logisch dat je medewerkers dan veel liever buiten zijn dan op kantoor. Je kunt wel stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat het werk aangenamer is. Denk hierbij in elk geval aan een goed werkklimaat. De productiviteit zal flink dalen als het op kantoor ongelooflijk warm is. Dat werkt natuurlijk niet lekker. Investeer daarom in airconditioning en goede raambekleding om hiermee de temperatuur zo goed mogelijk te reguleren.

Wist je dat je als werkgever zelfs verplicht bent om een beter werkklimaat te realiseren? Als je medewerkers bij te hoge temperaturen moeten werken, kan dit schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is jouw taak als werkgever om de werkplek veilig te houden. Dit betekent ook dat er maatregelen getroffen moeten worden bij extreme warmte. Probeer hierbij niet alleen op het klimaat te letten, maar houd ook rekening met het aanbieden van extra verkoelende drankjes en vers fruit.



https://ondernemers.com/zo-verhoog-je-de-productiviteit-van-je-medewerkers-in-de-zomer/