Welke elektrische auto heeft de grootste actieradius?


Ondanks dat elektrische auto’s steeds populairder worden, maken kopers zich nog wel zorgen over de actieradius. Verschillende testen zorgen ervoor dat er een afstand berekend wordt van een enkele lading, de verschillen tussen de modellen zijn erg groot. De vijf auto’s met de grootste actieradius zijn hieronder op een rijtje gezet:

1 Lucid Air

De geweldenaar wordt in de volksmond ook wel de “Tesla killer” genoemd, op dit moment is het de elektrische auto met de grootste actieradius. Met de dubbele elektromotor wordt maar liefst 1050 pk behaald, over het uiterlijk van de Luciad Air hoef je je geen zorgen te maken. Dit model ziet er flitsend en gestroomlijnd uit, bijkomend voordeel is de korte oplaadtijd van de accu. 

2 Tesla Model S

Al sinds 2012 is Tesla met dit model op de markt, op het gebied van styling, hardware en prestaties heeft de uitvoering al verschillende updates gehad. Er zijn verschillende uitvoeringen, zo heeft het Long Range model de grootste actieradius (652 km). Het snelste model (Plaid) met een topsnelheid van 322 km heeft een actieradius van 628 kilometer. Vanaf het eerste model is de Tesla al erg populair op de markt. 

Bekijk ook:

Tweedehands elektrische auto’s zijn niet gewild

3 Tesla Model 3

De markt voor middelgrote elektrische auto’s is groot, maar het Model 3 van Tesla heeft de lat wel hoog gelegd voor de andere merken. Model 3 heeft een grote kofferruimte, en voelt erg comfortabel aan tijdens het rijden. Model 3 heeft net als de andere modellen ook meerdere varianten, de Standard Range heeft een actieradius van 350 km. Dual Long Range model een bereik van 602 km, en het Performance AWD model een bereik van 470 km. Het laatstgenoemde model is tevens het snelste model in deze serie.

4 Mercedes Benz EQS

De kwaliteit zoals je gewend bent van Mercedes, comfort, luxe en een actieradius van 563 km. Met 329 pk heb je een krachtige elektrische auto, is dit nog niet voldoende dan kun je ook kiezen voor de uitvoering met 649 pk. De dual motor uitvoering is wel wat prijziger dan de 329 pk uitvoering, en heeft met 445 km ook een minder groot bereik. Over beide modellen valt er weinig te klagen, mooi gestroomlijnd zoals je verwacht van Mercedes.

Bekijk ook:

Wegenbelasting elektrische auto: dit bizarre bedrag betaal je vanaf 2026

5 Tesla Model X

Zoek je een paradepaardje waarmee je op wilt vallen? Model X van Tesla heeft bizarre deuren, die je nog niet eerder bij een elektrische auto hebt gezien. In minder dan 4 seconden ben je van 0 naar 100, het Long Range model heeft een bereik van 580 km. Het andere model in Plaid uitvoering heeft een iets mindere actieradius, namelijk 547 km. https://www.trending.nl/cars/welke-elektrische-auto-heeft-de-grootste-actieradius/