Waarom is een warmtepomp zo duur?


Nu de prijzen stijgen, is het logisch dat veel huiseigenaren op zoek gaan naar geld besparende mogelijkheden. Hier zijn zonnepanelen een bekend voorbeeld van. Deze panelen zorgen ervoor dat het niet langer nodig is om het net te gebruiken voor stroom. De stroom wordt uit het zonlicht gehaald.

Ook de warmtepomp zou een duurzame oplossing zijn, aangezien de pomp op elektriciteit werkt en de cv-ketel hierbij wordt ontzien. Inmiddels weten we dat er haken en ogen zitten aan het gebruik. Waarom is een warmtepomp zo duur? Dat gaan we in dit artikel met je bespreken.

Waarom is een warmtepomp zo duur?

Je zou niet direct zeggen dat een waterpomp zo duur is. Bij het gebruik van warmtepompen wordt er immers geen gebruikgemaakt van gas en kun je je woning verwarmen door middel van elektriciteit.

Toch zijn er verschillende redenen waarom een warmtepomp zo duur kan uitpakken. In het onderstaande overzicht gaan we daar een uitgebreide blik op werpen.

Je hebt een grote woning

Heb je een aanzienlijk ruime woning? Prachtig natuurlijk, maar allesbehalve ideaal als je een warmtepomp gebruikt. Hoe groter je woning is, hoe meer vermogen er nodig is om te verwarmen. Onder aan de streep maak je meer kosten dan wanneer je je cv-ketel gebruikt.

Bekijk ook:

Nieuwe trend: airco’s vervangen steeds vaker reguliere verwarming

Kostbare investering

Warmtepompen zijn er in allerlei soorten en maten. Het kan echter een kostbare aankoop zijn. Dit is het geval als je een pomp nodig hebt met veel vermogen. Zo loopt ook de aankoopprijs op. Daar zit je misschien niet op te wachten.

Huidige prijsplafond

Tot slot is ook het huidige prijsplafond een belangrijke factor als het gaat om een warmtepomp aansluiten. Per eenheid is gas namelijk goedkoper dan elektriciteit, waardoor de meeste warmtepompen onder aan de streep duurder worden. Er is echter een oplossing.

Wat is de beste oplossing?

Als een warmtepomp zo duur is, wat is dan de beste oplossing? De warmtepomp de deur uit en opnieuw gebruikmaken van je cv-ketel? Het is goed om te weten dat er meer oplossingen zijn.

Heb je al eens van een Full Electric Warmtepomp gehoord? Als je voor een volledige elektrische warmtepomp kiest, geniet je van verschillende voordelen:

  • Volledig gasloos: De warmtepomp voorkomt ieder gebruik van gas of de cv-ketel. De warmte wordt uit de grond of uit de aarde gebruikt.
  • Hoog rendement: Zelfs als je voor deze gasloze oplossing kiest, is het rendement verbluffend hoog en kun je hier veel warmte uit halen. Dit kan tot maar liefst 600% oplopen.
  • Aantrekkelijk voor de woningmarkt: Gezien de verduurzaming in de toekomst, is een woning dat voorzien is van een warmtepomp zeer aantrekkelijk voor de woningmarkt. Dit betekent simpelweg dat de waarde van je woning de aankomende jaren gaat stijgen.

Bekijk ook:

Upgrade je interieur: houten jaloezieën, stijlvol en praktisch!

Verduurzaming vraagt altijd om een investering. Je moet er rekening mee houden dat de investering van een Full Electric Warmtepomp wat groter is dan van andere warmtepompen.

Maar gezien het rendement dat je eruit haalt,  het oog op de toekomst en het feit dat een Full Ectric Warmtepomp efficiënter werkt; is dit geen zinloze investering.

Hoe maak ik een waterpomp minder duur?

Bij Nibenl.eu kun je terecht voor de meest uiteenlopende waterpompen. De medewerkers voorzien je van passend advies en kunnen je vervolgens vertellen welke waterpomp bij jou en je woning aansluit. Want naast een volledig elektrische waterpompen kun je ook kiezen voor hybride varianten.

Wil je nu besparen op de investering? Onderzoek of je recht hebt op een subsidie. In dit geval gaat het om De InvesteringsSubsidie voor Duurzame Energie. Met het oog op energiebesparing voor woningeigenaren geeft de Nederlandse overheid tot 2030 ieder jaar een subsidie af om dit te realiseren. Aan de hand van de criteria kun je onderzoeken of je hiervoor in aanmerking komt.

Conclusie

Een waterpomp heeft veel voordelen. Het brengt de gasrekening omlaag en je maakt duurzaam gebruik van warmte. Inmiddels is het bekend dat een waterpomp duur kan uitvallen. De aanschaf, maar ook het gebruik. De Full Electric Waterpomp kan echter uitkomst bieden.

Dit vergt een grotere investering, maar het rendement is optimaal en dat is als woningeigenaar zeer aantrekkelijk. Je kunt deze waterpomp voor een bestaande woning gebruiken, maar ook bij het inrichten van een nieuwbouwwoning kan dit van pas komen. Neem een kijkje bij Nibenl.eu voor uitgebreid advies en een diversiteit aan mogelijkheden.https://www.trending.nl/living/waarom-is-een-warmtepomp-zo-duur/