Waarom Elon Musk Besloot Twitter om te Vormen naar ‘X’


Hij is één van de meest controversiële mensen van dit jaar: multimiljardair Elon Musk komt regelmatig in het nieuws met opvallende keuzes en uitspraken. Zo rookte hij wiet toen hij te gast was in de Joe Rogan podcast, en noemde hij zijn pasgeboren kind X Æ A-12. Ook kocht Musk Twitter in 2022 over om de vrijheid van meningsuiting op het platform terug te brengen, en nu komt een van de meest invloedrijke mensen in deze wereld opnieuw in het nieuws: Twitter verandert in de naam ‘X’. Waarom besluit Musk dit, en wat zijn de gevolgen?

Veel veranderingen

Musk heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij Twitter wil veranderen. Tweets en accounts die met de maatschappelijk geaccepteerde meningen botsten, werden al snel van Twitter gegooid. De nieuwe baas van Twitter gaf al snel aan dat hij ervoor wilde zorgen dat iedereen alles op Twitter zou mogen plaatsen, ongeacht de mening die diegene verkondigd. Nu wil Musk van de naam Twitter af, en deze veranderen in ‘X’. Je zou het bijna de favoriete letter van de eigenaar kunnen noemen, aangezien in bijna ieder project van Musk de letter ‘x’ verwerkt wordt. Twitter is het volgende project, en de naamsverandering moet voor veel grote veranderingen zorgen. Zo moet X volgens de CEO ‘alles’ gaan leveren, en kan alles geplaatst en gezegd worden.

Bekijk ook:

LEGO dropt iconische Pac-Man arcade kast

Waarom Elon Musk Besloot Twitter om te Vormen naar ‘X’ 12

140 tekens voor fluitende vogels

Naast dat ook controversiële meningen geplaatst mogen worden op X, staat X ook voor langere berichten. De CEO Linda Yaccarino vertelde dat de naam Twitter paste bij de gelimiteerde aantal woorden die je kon gebruiken bij het plaatsen van berichten. Het was kort en krachtig, alsof het tjilpende vogels waren. X staat echter voor ongelimiteerde woorden, en ook uren aan videomateriaal of vele foto’s. Bronnen zeggen dat Musk een concurrentiestrijd wil voeren met het Chinese WeChat, waarbij er nooit limieten waren en een zeer populaire app in Azië is.

Marktplaats

Elon Musk wil met de naamsverandering naar X echter niet alleen vrijheid van meningsuiting nastreven, of zijn favoriete letter meer aandacht geven. Twitter moet een allround platform gaan worden voor de gebruiker. Naast dat het een veredelde versie van Youtube kan worden door de vele uren aan video’s die kunnen worden geplaatst, keek Musk ook iets af bij zijn vrienden van eBay en Marktplaats. Het is namelijk de bedoeling dat X ook een online marktplaats krijgt, waarop gebruikers producten kunnen kopen en verkopen. Ook komt er een koppeling met een betaaldienst, waarvan nog lang niet duidelijk is hoe deze eruit komt te zien. 

Bekijk ook:

4 veelvoorkomende laptopproblemen en hoe je ze kunt oplossen

Schulden

De veranderingen komen echter wel met een enorm risico. Musk verklaarde zelf pasgeleden dat de inkomsten uit advertenties gehalveerd zijn, en dat Twitter kampte met enorme schulden. Deze zouden tot in de honderden miljoenen reiken, en er lijken nog geen concrete plannen te zijn hoe de zakenman van deze schulden af kan komen. De naamsverandering zal voelen als een nieuw begin voor Musk, maar dat zal lang niet zo gemakkelijk zijn. Één ding is wel zeker: de naamsverandering zal het einde van Larry the Bird betekenen.

Twitter muskhttps://www.trending.nl/tech/waarom-elon-musk-besloot-twitter-om-te-vormen-naar-x/