Waarom display advertising onmisbaar is in je crossmediale campagne


Als het gaat om online marketing, zijn er verschillende methoden om je doelgroep te bereiken. Een van deze methoden is display advertising. Dit zijn visuele advertenties die op verschillende websites worden geplaatst, om de aandacht van potentiële klanten te trekken. Hoewel sommige marketeers de voorkeur geven aan andere methoden, is display advertising onmisbaar in je crossmediale campagne. Hier zijn een aantal redenen waarom.

1. Verhoogt merkherkenning

Display advertising is een effectieve manier om de merkherkenning te vergroten. Door jouw advertenties op verschillende websites te plaatsen, wordt de zichtbaarheid van je merk vergroot en kan het worden geassocieerd met specifieke kenmerken en waarden. Wanneer potentiële klanten je merk vaak genoeg zien, kunnen ze het gaan herkennen en onthouden. Zelfs als ze nog niet direct overgaan tot aankoop.

2. Gericht adverteren

Met display advertising is het mogelijk om gericht te adverteren en zo specifieke doelgroepen te bereiken. Met behulp van programma’s kan worden bepaald wie jouw advertenties te zien krijgen, bijvoorbeeld op basis van locatie, interesses en zoekgeschiedenis. Op deze manier kan jouw boodschap worden afgestemd op de interesses van je doelgroep en is de kans groter dat deze de doelgroep aanspreekt.

3. Verhoogt verkeer naar de website

Door op verschillende websites te adverteren, kan display advertising ook helpen om meer verkeer naar je eigen website te genereren. Wanneer potentiële klanten je advertentie zien die hen interesseert, kunnen ze doorklikken naar jouw website om meer informatie te vinden of een aankoop te doen. Dit kan ook worden gestimuleerd door het toevoegen van een call-to-action in je advertentie.

4. Je krijgt meetbare resultaten

Een groot voordeel van display advertising is dat jouw resultaten meetbaar zijn. Met behulp van tools als Google Analytics kan worden bijgehouden hoeveel mensen jouw advertentie hebben gezien, erop hebben geklikt en welke acties ze op je website hebben ondernomen. Dit maakt het mogelijk om de effectiviteit van jouw campagne te meten en bij te sturen, waar nodig.

5. Het is kostenefficiënt

In vergelijking met andere marketingmethoden, kan display advertising kostenefficiënt zijn. Er kan worden gekozen voor verschillende advertentieformaten en -groottes, ook voor verschillende prijsmodellen. Zo kan er bijvoorbeeld worden betaald per klik of per duizend vertoningen. Door gericht te adverteren en de resultaten te meten, kan je budget efficiënt worden ingezet.

Kortom, display advertising is een onmisbaar onderdeel in je crossmediale campagne. Het vergroot de merkherkenning, biedt gerichte targetingopties, verhoogt het verkeer naar de website en is kostenefficiënt. Het is belangrijk om de juiste boodschap af te stemmen op de juiste doelgroep en de resultaten bij te houden, om de effectiviteit van de campagne te optimaliseren. Door display advertising op te nemen in de marketingstrategie, kan je merk groeien.

The post Waarom display advertising onmisbaar is in je crossmediale campagne appeared first on Ondernemers.com.https://ondernemers.com/waarom-display-advertising-onmisbaar-is-in-je-crossmediale-campagne/