Waar koop je als IT specialist je materialen in?


Als IT specialist heb je vast niet te klagen over werk. Vrijwel elk bedrijf heeft een zakelijke internet aansluiting en dus regelmatig de hulp van een specialist nodig. Er zijn wel grotere ondernemingen die een eigen IT-afdeling hebben, maar die worden steeds zeldzamer. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om het IT-beheer uit te besteden. Dat is vaak goedkoper en efficiënter. Het is ook minder kwetsbaar. Als de systeembeheerder ziek is en het netwerk ligt plat dan heb je immers een groot probleem. Heb je een onderhoudscontract met een bedrijf dan komt er altijd wel iemand om je te helpen. Hiervoor betalen de meeste ondernemers een vast bedrag per maand of per jaar.

Als de klant uitbreiding wil

Het kan natuurlijk dat de klant het netwerk wil uitbreiden, bijvoorbeeld met een patchkast 19 inch. Die kun je als IT specialist gewoon online bestellen. Je kunt de bestelling direct bij de klant laten afleveren zodat je bij aankomst meteen aan de slag kunt met de installatie. Dat scheelt tijd en extra rompslomp. De klant wil dat het systeem zo kort mogelijk uit de lucht is. Want als de stekker uit het internet gaat voor onderhoud dan kan er nauwelijks nog worden gewerkt. De telefoon werkt niet en medewerkers kunnen niet op het internet. Misshien ligt ook de webshop plat. Dat moet natuurlijk zo kort mogelijk duren om omzetverlies te beperken. Daarom werken IT-specialisten vaak ’s avonds in de nacht of in het weekend.

Zorg dat je werkt met kwaliteitsproducten

Als je net begint als IT specialist is het belangrijk om direct te kiezen voor een goede kwaliteit producten waar je mee werkt. Die hebben misschien een iets hoger prijskaartje. Maar als je dit niet doet dan kun je later niet meer terug. Klanten houden doorgaans niet van prijsverhogingen, ook al staat daar een betere kwaliteit tegenover. Als ze gewend zijn aan je prijzen dan zullen ze er in de meeste gevallen niet over klagen. De klant zal het niet uitmaken welke server kast wordt geplaatst. Maar jij weet als professional met welke goede spullen je graag werkt. Die geven minder kans op storingen en daar heeft de klant uiteindelijk natuurlijk alleen maar voordeel van.

Goede service is belangrijk

Je kunt er als IT deskundige beter voor kiezen om wat minder klanten te hebben die tevreden zijn dan een heel groot klantenbestand die je niet altijd even goed kunt helpen. Als een klant belt omdat het netwerk plat ligt dan wil hij als het even kan binnen een half uur worden geholpen. Dat kan natuurlijk niet altijd. Maar als je een klein maar stabiel klantenbestand hebt dan kun je je klanten vaak wel snel en goed van dienst zijn. Dat levert positieve kritiek op. Als je je bedrijf uitbreidt zullen bestaande klanten je graag aanbevelen. Zo kun je in kleine stappen groeien. Dat levert vaak meer op dan meteen groot van start te willen gaan.https://ondernemers.com/waar-koop-je-als-it-specialist-je-materialen-in/