Voorkom schade aan pallets en andere goederen


Bij het transporteren van goederen gaat nogal eens iets mis. Daarom is aandacht voor de verpakking van groot belang. Naast directe schade aan de goederen die vervoerd worden doet zich bij schade ook vertraging voor. Het kost tijd om onbeschadigde, nieuwe goederen bij de klant te krijgen. Met name pakketten en goederen die op een pallet vervoerd worden, zijn erg kwetsbaar. Veel ellende is te voorkomen door de juiste verpakkingsmaterialen te gebruiken. Met name wikkelfolie en het juiste gebruik daarvan, kan schades helpen te voorkomen.

Hoe voorkom je schade door het juiste gebruik van wikkelfolie

Stabilisatie van goederen op pallets is om een aantal redenen van belang. Allereerst moeten de goederen op de pallet blijven, naast en op elkaar. Je kunt wikkelfolie kopen om de inhoud van de pallet goed bij elkaar te houden. Vaak komt schade voor op de hoeken van de pallets, daarom kan het handig zijn hoek- en randbeschermers aan te brengen om schade te voorkomen. De randen en hoeken zijn bij uitstek de plekken waar schade ontstaat. Dan de folie: let bij het op dat je de juiste dikte kiest. Hoe hoger het gewicht en hoe meer items, des te dikker de folie moet zijn. Bedenk je trouwens ook dat de folie bescherming biedt tegen lichte waterschade.

Tips over het beladen van pallets en het juiste gebruik van wikkelfolie

Gebruik een stevige pallet en hoogwaardige wikkelfolie. Houd rekening met de afmetingen en gewicht van de lading. Kies de juiste dikte en treksterkte. De pallet is je stabiele basis, die je bij voorkeur op een vlakke ondergrond plaatst. Zet de goederen gelijkmatig verdeeld erop en controleer of ze stevig op hun plaats staan. Zo zal de lading niet zo makkelijk verschuiven tijdens het wikkelen. Over het wikkelen zelf: je kunt hiervoor handwikkelfolie kopen met de juiste spanning. Het moet strak genoeg zijn om de lading te stabiliseren, maar dan weer niet zo strak dat er schade aan de goederen veroorzaakt wordt. Een precies klusje dus; te veel spanning kan de producten samendrukken of vervormen, te weinig spanning biedt onvoldoende stabiliteit. Breng ook voldoende lagen aan en weet dat het voor de stabiliteit goed is als je de folie in verschillende richtingen kruist. Ben in ieder geval niet te zuinig met folie, vooral bij de hoeken en randen. Heeft de lading zelf scherpe hoeken of randen, dan is het beter deze te bedekken, zodat deze scherpe delen geen schade aan de folie veroorzaken.

Afwijkende formaten & uitstekende delen

Controleer nog eens of de scherpe delen voldoende zijn afgedekt. Vermijd ook dat goederen overhangen of dat het gewicht niet evenwichtig over de pallet verdeeld is. Dat veroorzaakt onbalans en dat leidt op zijn beurt weer tot mogelijke valschade. Vermijd ook overhangende goederen aan de randen van het palet. Dit kan ervoor zorgen dat de folie scheurt en daarmee is de lading niet langer stabiel. Bovendien zijn deze goederen extra kwetsbaar.

De laatste tips voor een veilig transport

Controleer voordat je begint met wikkelen of de folie onbeschadigd is en test af en toe tijdens het wikkelen. Vermijd het maken van scheuren en gaten, want die veroorzaken een mindere stabiliteit. Met deze tips moeten de goederen heel op de bestemming arriveren.https://ondernemers.com/voorkom-schade-aan-pallets-en-andere-goederen/