Stappenplan voor een succesvolle overgang naar een nieuw VoIP-telefoniesysteem


De ontwikkelingen op het gebied van VoIP telefonie volgen elkaar in rap tempo op. Er is keuze uit een ruim aanbod van telefonieplatformen en leveranciers. Zij blijven hun systemen steeds verbeteren om de beste te zijn, of juist zo goedkoop mogelijk te blijven. Het is daarom slim om van tijd tot tijd je huidige telefonieoplossing tegen het licht te houden. De kans is namelijk groot dat er in de tussentijd een oplossing is die beter bij jouw organisatie past of een die net zo goed is voor een betere prijs.

Wat houd je tegen?

Overstappen op een nieuw systeem lijkt vaak een hele opgave. Het kost veel geregel en veel tijd, maar dat is bij elke vooruitgang zo. Uiteindelijk ben je blij dat je het gedaan hebt. Een andere hobbel op de weg is vaak dat men denkt dat overstappen naar een andere telecompartner “lastig is” en dat je organisatie tijdelijk niet bereikbaar is. Deze hobbel zullen we als eerste uit de weg ruimen. 

Wisselen van telefonieplatform, zo gepiept

Wanneer je de keuze hebt gemaakt voor een nieuwe telecompartner en een nieuw systeem, regelen zij daarna de rest. Een telefonieoplossing is vooraf in te richten zoals gewenst. Alle telefoonnummers worden gekoppeld aan de juiste personen binnen de organisatie, alle belgroepen en wachtrijen worden klaargezet. Op de dag van implementatie duurt het 5 minuten om over te gaan naar je nieuwe centrale, waarna iedereen zijn telefoon weer aansluit op het netwerk. Het is echt zo gepiept. 

Overstappen met nummerbehoud

De telefoonnummers die je hebt, zijn van jou. Deze kun je zonder problemen meenemen naar een nieuwe oplossing. En het mooie is, je hoeft daar zelf niets voor te doen. Jouw nieuwe telecomleverancier regelt dit met je oude leverancier. Zij zorgen er samen voor dat jij zorgeloos kunt overstappen met nummerbehoud.

Het vinden van de juiste telefonieoplossing

Het vinden van de juiste telefonieoplossing neemt even tijd in beslag. En dat zit hem voornamelijk in het in beeld brengen van wat je wensen en behoeften zijn. Wil je bijvoorbeeld dat het voor medewerkers makkelijker wordt om flexibeler te werken? Wil je dat bellers beter en sneller geholpen worden of werk je nu met Teams en wil je telefonie in je Teams-omgeving integreren met hosted telefonie? Of ben je tevreden met je oplossing, maar wil je onderzoeken of het goedkoper kan met een vergelijkbare oplossing?

Wanneer je wensen helder zijn, kun je op zoek gaan naar mogelijke telefonieleveranciers die goed bij je passen. Er zijn mogelijk leveranciers die zich hebben gespecialiseerd in jouw branche, zoals bedrijven die de beste oplossingen hebben voor het onderwijs, de eerstelijnszorg of advocaten- en accountantskantoren. Nodig meerdere leveranciers uit voor een kennismaking en vergelijk hun offertes. De kans is groot dat er een telefonieoplossing tussen zit die beter bij jouw organisatie past dan wat je nu hebt.https://ondernemers.com/stappenplan-voor-een-succesvolle-overgang-naar-een-nieuw-voip-telefoniesysteem/