Rode Duivels op WK 1998: Niet verloren, maar ook niets gewonnenHet WK voetbal van 1998 in Frankrijk staat natuurlijk bekend als het WK van Zinédine Zidane. De Fransman besliste met twee kopbalgoals de finale tegen Brazilië en speelde zich zo in de harten van zijn landgenoten. Maar wist je dat er naast Frankrijk nog een ploeg was die niet verloor op dat WK? Jawel, België. Maar met 3 draws overleefden de Rode Duivels de groepsfase niet.

In deze video nemen we je mee naar Frankrijk in het spoor van de Belgen. De krampachtige 0-0 tegen Nederland met de uitgelokte rode kaart van Patrick Kluivert door “matennaaier” Lorenzo Staelens, de 2-2 in de bakoven van Bordeaux tegen Mexico en het kleurloze 1-1-gelijkspel tegen Zuid-Korea.

De Belgen keerden met het schaamrood op de wangen en een ruzie tussen bondscoach Georges Leekens en Enzo Scifo terug naar België en werden met een fluitconcert ontvangen.

Dat deerde het toernooi niet. Nederland haalde de halve finales na thrillers tegen Joegoslavië en Argentinië, maar botste daar op het Brazilië van Ronaldo. Gastland Frankrijk raakte dankzij een golden goal, strafschoppen én een comeback tegen Kroatië in de finale. Daarin eiste Zidane en niet Ronaldo – die net voor de finale een epilepsie-aanval had gekregen – de hoofdrol op.

https://www.youtube.com/watch?v=fzAaWuYjja4