Plannen om vakantie te vieren op de Waddeneilanden? Dit zijn de voordelen


Na een jaar hard werken of studeren, is een welverdiende vakantie geen overbodige luxe. Voor veel vakantiegangers staat zon, zee en rust bovenaan het wensenlijstje. Moet je hiervoor naar een exotisch oord vertrekken? Je kunt het veel dichter bij huis zoeken. Want hoe klein Nederland ook is, je vindt er geweldige plekken om vakantie te vieren.

Heb je al eens aan de Waddeneilanden gedacht? De eilanden worden met het jaar populairder en daar is alle reden toe. Ben je benieuwd waarom vakantie vieren op de Waddeneilanden de moeite waard is? Leg je koffer klaar en lees de voordelen uit dit artikel.

Een buitenlands oord in Nederland

Heb je nog nooit een voet op de Waddeneilanden gezet? Je bent niet de enige. Hoewel de eilanden typisch Nederlands zijn qua natuur en de omgeving, heb je niet direct het idee dat je in eigen land vakantie viert. Dat heeft niet alleen met het strand en de zee te maken, maar ook met de manier van reizen.

Je reist namelijk per boot. Dit is de enige manier om de overkant van de Waddenzee te bereiken. Alleen al dit aspect maakt dat je het vakantiegevoel optimaal beleeft. Uitwaaien en genieten van het prachtige uitzicht. Met een beetje geluk spot je nog een zeehond. Alleen Schiermonnikoog en Vlieland zijn autovrij, maar op de rest van de eilanden is het toegestaan om je voertuig mee te brengen.

Bekijk ook:

De voordelen van een elektrische fiets leasen

Je bent er zo

Het is geen verrassing dat Nederland niet het grootste land van Europa is. In slechts enkele uren kun je van bijvoorbeeld Friesland naar Limburg rijden. Wil je vakantie dicht bij huis vieren, maar kijk je er enorm naar uit om een unieke locatie te bezoeken? Daar lenen de Waddeneiland zich prima voor.

Je hoeft alleen naar de haven te reizen en afhankelijk van je eigen woonplaats, is dit slechts enkele uren. Hoe lang de overtocht met de boot duurt, ligt aan het eiland dat je bezoekt. Je kunt uitgaan van 20 minuten tot 1 uur en 30 minuten. Lijkt het je leuk om vrienden of familie over te laten komen? De Waddeneilanden zijn de ideale gelegenheid om dit plan door te voeren. Huur een vakantiehuis Ameland en geniet van het gezellige gezelschap.

Het is rustiger

Heb je genoeg van het stadleven en behoefte aan rust? Je zit bij de Waddeneilanden aan het juiste adres. De Eilanden zijn kleiner en er is een stuk minder verkeer. Hierdoor kom je volledig tot rust. Bovendien zijn er verschillende activiteiten waardoor je de rust bewust kunt opzoeken. Wat dacht je van een strandwandeling?

Bekijk ook:

Ga je op reis naar China? Zo kun je een visum voor China aanvragen

Activiteiten in overvloed

Wie zegt dat de Waddeneilanden saai of eentonig zijn? Natuurlijk is het een verschil met Spanje of Portugal, maar je hoeft je niet te vervelen. Doordat de Eilanden zo divers zijn, is er genoeg te doen voor jong en oud. Dankzij de unieke flora en fauna is er voor de natuurliefhebber voldoende te zien.

Ben je bijvoorbeeld een vogelspotter? Alleen al op Texel zijn honderden soorten vogelsoorten te vinden. Je kunt een vakantiehuis op Texel huren om daar optimaal van te genieten. Daarentegen zijn er ook andere dingen te doen, afhankelijk van het eiland. Populaire activiteiten zijn fietsen, paardrijden over het strand, zeehonden spotten en de vuurtoren beklimmen.

Genieten van unieke demonstraties

Op de meeste Eilanden is wel een unieke demonstratie te vinden, die de geschiedenis van het eiland weergeeft. Hier is Ameland een goed voorbeeld van. Het eiland maakte langere tijd gebruik van een reddingsboot die door paarden in de zee werd getrokken, om zo drenkelingen te redden.

Hoewel de boot niet langer in gebruik is, wordt er iedere maand nog een demonstratie gegeven om dit unieke schouwspel te aanschouwen. Dus als je geïnteresseerd bent in typische gebruiken, zijn de Eilanden een geweldige keuze om vakantie te vieren.https://www.trending.nl/travel/plannen-om-vakantie-te-vieren-op-de-waddeneilanden-dit-zijn-de-voordelen/