Pizza perfectie: verhoog je succes met de juiste oven


Hoe krijg je een pizza heerlijk kraakvers alsof hij rechtstreeks uit het Zuid-Italiaanse Napels komt? De juiste oven in je horecazaak hebben is alvast een goed begin. Maar welk oventype heb je dan precies nodig? Er zijn namelijk verschillende soorten horeca pizzaovens. Deze hebben elk hun specifieke eigenschappen, pluspunten en beperkingen.

Benieuwd welke opties je hebt in je zoektocht naar de ideale pizzaoven voor horeca? Lees dan snel verder welk type je het beste kunt aanschaffen. 

Elektrische pizzaoven

Een elektrische pizzaoven is geknipt voor compactere keukens en foodtrucks. De bodem van vuurvaste stenen verzoent moderne technologie met de eeuwenoude Italiaanse traditie. Er zijn enkele en dubbele elektrische ovens.

Gas pizzaoven

Een gas pizza oven verwarmt met een gasbrander. Dit type combineert snelheid en precisie. Dankzij de korte opwarmtijd zijn je krokante bodems in een wip gebakken en blijft je verbruik laag.

Met de nauwkeurige temperatuurregeling vermijd je verbrande bodems. Uiteraard kan je ook allerlei andere gerechten in deze oven bereiden.

De nauwkeurige gasbrander garandeert heerlijke authentieke pizza’s zonder de vervelende ongemakken van een met hout gestookte oven. De traditionele houtoven is namelijk een tikkeltje wispelturig.

Het duurt een poos voor je de gewenste temperatuur bereikt hebt en het vraagt de nodige ervaring om deze vervolgens constant te houden. Bovendien moet je ook nog eens voortdurend houtblokken aanslepen. Met een gasbrander blijf je van al deze narigheden gespaard.

Houtgestookte pizzaoven

Het lijstje nadelen van een houtoven is niet min. Maar de authentieke smaakbeleving maakt alles meteen weer goed. Zodra je je tanden in de knapperige krokante korst van een handmatig hout gestookte Margherita zet en die heerlijke rokerige toets in je neusgaten kriebelt, is alles vergeven.

Een houtoven is beslist niet voor elke horecazaak geschikt. Dit type vraagt tijd en kunde. Het duurt even voor je de gewenste bakresultaten uit de vuurvaste stenen tovert. Maar dat is het zeker waard. Want de authentieke smaak voert je klanten zo naar Napels.

Een houtoven is een must voor elke traditionele Italiaanse pizzeria. Dit type eist bovendien meteen alle aandacht op met zijn indrukwekkende vlammen en heerlijk geur spektakel.

Tunnel pizzaoven

Wil je snel en vooral véél pizza’s bakken? Dan moet je een tunnel pizza oven hebben. Niet voor niets vertrouwen tal van populaire pizzaketens op dit oventype. Met deze oven bak je non-stop verse deegbodems op een lopende band. Het snelle bakproces is geknipt voor zaken die in korte tijd een rist pizza’s willen leveren.

Welke horecazaak heb je?

Wil je een nieuwe pizzaoven, dan kan horecagemak.nl je verder helpen. Vraag je vooraf eerst goed af welke plaats pizza in je horecazaak heeft. Staat je zaak volledig in het teken van pizza? Of neemt het Italiaanse gerecht maar een deeltje van je menukaart in beslag?

Houtovens zijn een lust voor het oog en cruciaal om op ambachtelijke wijze Napolitaanse pizza’s te bakken. Maar met hout stoken vraagt ook tijd en ervaring. Niet iedereen is een geboren ‘pizzaiolo’. Je wil geen zwartgeblakerde natuurrampen op je bord.

Een gasoven blinkt uit in gebruiksgemak en precisie. In een drukke fastfoodzaak ben je meer gebaat met een tunneloven. Een klein restaurantje of kroegje dat sporadisch pizza slices serveert, trekt zich al prima uit de slag met een elektrisch oventje.https://ondernemers.com/pizza-perfectie-verhoog-je-succes-met-de-juiste-oven/