Op wateravontuur in Nederland: Top 5 mooiste rondvaarten


Nederland staat bekend om zijn prachtige wateren. Niet alleen heeft Nederland een prachtige kustlijn, maar ook in de rest van het land zijn er genoeg mooie rivieren, meren en grachten om te bewonderen. En hoe kun je die nou beter ontdekken dan vanaf het water zelf, via een rondvaart? Lees hier onze top vijf van de beste rondvaarten in Nederland.

1. Bossche Grachten

Ontdek het rijke verleden van Den Bosch eens vanaf een andere kant. De stad staat bekend om zijn grachtenstelsel genaamd de Binnendieze. Op een vaart door de Binnendieze leer je alles over de historie van de stad, begeleid door een gids die al je vragen kan beantwoorden. Je vaart onder de stad door op een fluisterbootje, waardoor je plekken tegenkomt die je anders nooit had gezien. Ook kun je kiezen voor een speciale vaarroute over kunstenaar Jeroen Bosch, waarbij je onder andere langs de plekken uit zijn schilderijen vaart.

2. Amsterdam

Een boottocht door de hoofdstad van Nederland kan niet uit deze lijst ontbreken. Amsterdam staat bekend om zijn wereldberoemde grachten, waar zowel toeristen als Amsterdammers volop gebruik van maken. Vanaf het water is de stad nou eenmaal op zijn mooiste, dus is een Rondvaart Amsterdam de perfecte manier om de stad te bewonderen. Er zijn verschillende soorten tochten waar je uit kan kiezen, die allemaal een ander stuk van Amsterdam bevaren. Zo kun je varen over de grachten, maar ook over het IJ, de Amstel of de Amsterdamse havens.

3. Friese Meren

Wanneer je echt tot rust wilt komen, gaat er niets boven een boottochtje door de natuur. En die natuur vind je zeker bij de Friese Meren. Je kunt genieten van prachtige uitzichten en het is er meestal rustig op het water. Vanuit Sneek en Lemmer gaan rondvaarten. Er zijn verschillende kanten die je op kunt en sommige tochten gaan ook over het IJsselmeer. Maar je kunt bijvoorbeeld ook zelf met een fluisterbootje geheel op eigen tempo de natuurrijke omgeving vanaf het water verkennen.

4. Middelburg

Op een rondvaart Middelburg kom je langs de bijzondere monumentale panden waar de Zeeuwse stad bekend om staat. De gidsen vertellen je alles over de historie van Middelburg, die bestaat uit enorm veel interessante verhalen uit de gehele geschiedenis. Niet alleen de Nederlandse geschiedenis komt naar voren, maar ook de invloed die Zeeland heeft gehad op de rest van wereld. Naast leerzaam, is een boottocht ook een ontspannen manier om de stad te verkennen.

5. De Biesbosch

Nationaal Park De Biesbosch is één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Een tocht over het water is de meest geschikte manier om het park te verkennen. Je kunt dichtbij de natuur komen en er in alle rust van genieten. Op de rondvaart kom je naast natuur ook een verrassend stukje geschiedenis uit de Tweede Wereldoorlog tegen. En wie weet spot je wel een van de bijzondere diersoorten die voorkomen in De Biesbosch, zoals een bever.

Door deze plekken vanaf het water te bewonderen, zie je de omgeving vanuit een heel ander perspectief dan hoe je deze normaal zou zien. Bovendien kun je tijdens een rondvaart lekker ontspannen en de omgeving echt goed in je opnemen.https://ondernemers.com/op-wateravontuur-in-nederland-top-5-mooiste-rondvaarten/