Op deze momenten spelen de Oranje Leeuwinnen


Na de klinkende overwinning tijdens de uitzwaaiwedstrijd op onze Zuiderburen (5-0), is het tijd voor het wereldkampioenschap voetbal. Het WK wordt dit jaar gespeeld in Australië en Nieuw-Zeeland. Maar wanneer spelen de Oranje Leeuwinnen nou eigenlijk, wie zijn de tegenstanders en waar spelen ze de eerste wedstrijden?

Oranje vliegt vrijdag naar Australië

Het duurt nog even voor het WK van start gaat. Toch wordt er aanstaande vrijdag al naar Australië gevlogen. In Sydney wordt er rustig verder getraind en kunnen de speelsters alvast acclimatiseren. En dat is nodig. Waar het hier volop zomer is met temperaturen ver boven de 25 graden is het in Oceanië op sommige momenten niet veel warmer dan een graad of vijf. Daarnaast zal ook de jetlag enig effect hebben op de speelsters. Om hier goed op voorbereid te zijn gaan de Oranje Leeuwinnen dus al vroeg richting Oceanië.

De poule van de Oranje Leeuwinnen

De leeuwinnen hebben een redelijk zware poule te pakken. Tegenstanders in de poulefase zijn de Verenigde Staten, Portugal en Vietnam. Van deze laatste valt niet veel te verwachten. De ploeg gaat er meestal een minuut of 10 volledig voor en verzwakt daarna al behoorlijk. Hoe anders zal dat zijn tegen de huidige wereldkampioen (VS) en het verdedigend ingestelde Portugal dat zelfs Engeland onlangs nog op de brilstand wist te houden. De wedstrijd tegen Portugal wordt dan ook gelijk gezien als de sleutelwedstrijd voor de dames, de kans is vrij groot dat deze wedstrijd gaat bepalen wie er door gaat in het toernooi.

Bekijk ook:

Dit is het vermogen van Andy van der Meijde

De wedstrijden van Oranje in de poulefase op een rijtje

Zondag 23-7 09:30 : Nederland – Portugal

De oranjeleeuwinnen starten het WK op zondag 23 juli tegen Portugal. Dit betekent natuurlijk dat ze waarschijnlijk de meest belangrijke wedstrijd in de poulefase al in de eerste speelronde hebben. Gelukje voor ons, deze wedstrijd wordt in de avond gespeeld. Dus is er zeker een mogelijkheid om de wedstrijd gewoon live te kunnen kijken zonder dat je de wekker ontzettend vroeg hoeft te zetten. De wedstrijd begint namelijk gewoon om 09:30.

Donderdag 27-7 03:00 : Verenigde Staten – Nederland

Op donderdagochtend nemen de leeuwinnen op het op tegen de regerend wereldkampioen, de Verenigde Staten. Het land met grote namen als Alex Morgan, Megan Rapinoe en Rose Lavelle in de selectie. De Amerikaanse vrouwen behoren natuurlijk al jaren tot de top van de ranglijsten en zullen er dan ook alles aan doen om ook dit WK te winnen. Daarnaast zullen een aantal van de Amerikaanse topspeelsters na dit WK afzwaaien en zal er ook tijdens dit WK al een groot aantal nieuwe speelsters te zien zijn.

Bekijk ook:

Dit wordt het salaris van Ajax aanwinst Maurice Steijn

Dinsdag 1-8 09:00 : Vietnam – Nederland

De poulefase wordt voor de Nederlandse leeuwinnen afgesloten op dinsdagochtend 1 augustus. Dan staat de wedstrijd tegen Vietnam op het programma. Een wedstrijd die de Nederlandse dames op papier zeker zouden moeten kunnen winnen. Het liefst natuurlijk met flinke cijfers. Aangezien ook doelsaldo nog een rol kan spelen om te bepalen wie er doorgaat naar de volgende ronde.

En hoe dan verder?

Na de poulefase staat de knock-out fase op het programma. Of de leeuwinnen hier aanspraak op maken is natuurlijk volledig afhankelijk van de resultaten in de poule. Goed nieuws, de 2 beste landen van iedere poule gaan door. Nederland hoeft dus niet eerste te worden in de poule om de volgende fase te bereiken. Mocht Nederland de gehele knock-outfase overleven dan wordt de finale gespeeld op 20 augustus om 12:00.https://www.trending.nl/sport/op-deze-momenten-speelt-oranje/