Ongesteld? Tips voor een comfortabele menstruatie


Het is voor de meesten van ons absoluut geen pretje om ongesteld te zijn. Maar helaas hoort het erbij. Daarom kun je er maar beter voor zorgen om het ‘maandelijkse feestje’ zo comfortabel mogelijk door te komen. Dit zijn onze tips.

Menstruatieproducten

Natuurlijk heb je menstruatieproducten nodig om het bloed op te vangen. Het is heel gebruikelijk om maandverband of tampons te dragen. Dat is uiteraard helemaal prima als je dit comfortabel vindt, maar probeer ook eens verder te kijken. Heb je bijvoorbeeld al eens gehoord van de menstruatie cup? Dit kan een ideale oplossing zijn als je last ervaart van maandverband of tampons. Ook menstruatie ondergoed is populair, waarbij je helemaal geen maandverband of tampons meer hoeft te gebruiken. Dit zit een stuk zachter en comfortabeler. Je stopt dit ondergoed in de wasmachine na gebruik. Beter voor het milieu is het dus ook nog eens, want je gooit niet steeds iets weg. Draag het ondergoed in een sierlijk design, zodat je je ook gewoon de mooiste versie van jezelf voelt tijdens je menstruatie.

Comfortabele kleding

Het is heerlijk om weg te kruipen in comfortabele kleding tijdens je menstruatie. Doe daarom niet te moeilijk en draag gewoon waar je zin in hebt. Voorkom in ieder geval dat je je buik afknelt, met een strakke broek bijvoorbeeld. Dat is al helemaal niet prettig. Kies liever voor zachte en luchtige items, zoals een wijde jurk of oversized pantalon. Ook een joggingbroek is een ideale keuze, in combinatie met een hoodie bijvoorbeeld. Heb je gevoelige borsten tijdens je menstruatie? Draag dan tevens een zachte bh, zoals een bh zonder beugel. Door af te stappen van het idee dat je strak in pak de deur uit moet tijdens je menstruatie, gun je jezelf echt een stukje gemak.

Bekijk ook:

Wietzaden kweken

bh

Lege agenda

Over de deur uit moeten gaan gesproken: misschien blijf je het liefst zoveel mogelijk thuis als je ongesteld bent. Onder sommige afspraken kun je niet uitkomen, maar houd je agenda verder zoveel mogelijk leeg als je hier behoefte aan hebt. Die afspraken komen volgende week wel weer, als jij weer beter in je vel zit. Je kunt ook gerust iets afzeggen met de onverbloemde reden dat je last hebt van je menstruatie. Hier doen we soms wat moeilijk over, maar eerlijk is eerlijk: menstrueren is hartstikke normaal. Een taboe is dus niet nodig.

Me-time

Gelukt om je agenda leeg te houden? Perfect! Dan is het hoog tijd voor wat me-time. Wees extra lief voor jezelf als je ongesteld bent. Kruip bijvoorbeeld een avondje op de bank, onder een dekentje, en zet je favoriete film op. Denk aan een tranentrekker, om heerlijk bij te huilen. De warmte van het dekentje zorgt er trouwens ook nog eens voor dat je minder pijn voelt. Of ga juist gamen, zodat de tijd lekker snel voorbijgaat. Het is maar net waar jij behoefte aan hebt. Natuurlijk kun je ook gewoon bewegen, denk aan sporten of een rondje wandelen. Maar vraag niet te veel van jezelf: doe het even rustig aan. Het is dan ook geen punt als je je workout een keertje overslaat. Trek in ieder geval je eigen plan, want dat verdien je wel tijdens deze maandelijkse periode.

Bekijk ook:

Slim interieur, dé trend op het gebied van inrichting en aankleding

Comfort food

Grote kans dat je zin hebt in comfort food tijdens je menstruatie. Geef daar gewoon aan toe! Of het nu om pizza en patat of taart en koekjes gaat, je mag best wat snoepen. Dit vrolijkt je nu eenmaal op. En dat is toch ook wat waard?https://www.trending.nl/fashion-beauty/ongesteld-tips-voor-een-comfortabele-menstruatie/