Nieuwe website? Bereid dan nu alvast je SEO migratie voor


Je SEO migratie voorbereiden is een must als je jouw url structuur naar een nieuwe website verhuist. Wanneer bedrijven op een nieuwe website overgaan, verliezen ze vaak veel verkeer. En dat is zonde. Zo word je minder snel gevonden. Alle tijd en energie die je in jouw SEO hebt gestoken, is dan voor niets geweest. En dat heeft negatieve gevolgen voor jouw bedrijf.

Door je SEO migratie goed voor te bereiden, verlies je geen verkeer op jouw website. Wat is website migratie precies? Waarom is dit zo belangrijk? En wat kan een SEO specialist voor jou betekenen? Je leest het in dit artikel.

Wat is SEO migratie?

Bij SEO migratie verhuis je de pagina’s van je website. Dit kan naar een ander platform of nieuw domein met een nieuwe url zijn. Hierbij wil je jouw opgebouwde SEO waarde behouden. Met website migraties kun je jouw website verbeteren. Zo kun je het design updaten of zorgen voor een sneller CMS. Bij SEO migratie houd je expliciet rekening met jouw opgebouwde SEO waarde.

Terwijl je jouw oude url’s migreert, zorg je ervoor dat jouw behaalde posities in de zoekmachines hetzelfde blijven. Bij website migratie gaat het niet alleen om het omzetten van oude URL’s naar een nieuwe url of nieuwe domeinnaam. Je moet echt strategisch met je website aan de slag.

Pak je je website migratie niet goed aan, dan is de kans groot dat je SEO waardes niet meeverhuizen. En dat zou er zomaar voor kunnen zorgen dat je jouw rankings kwijtraakt. En daarmee dus ook jouw omzet. Zonde van je seo inspanningen!

Soorten website migraties

Je kunt jouw SEO migratie op verschillende manieren uitvoeren. Er zijn namelijk verschillende vormen van migraties. Iedere website heeft namelijk weer andere behoeftes, waardoor iedere website migratie een andere nieuwe structuur behoeft.

Je kunt wijzigingen in de URL structuur van je website aanbrengen of je oude website naar een nieuwe domeinnaam verhuizen. Het is ook mogelijk om te migreren van HTTP naar HTTPS. Verder is het mogelijk van platform of CMS te wisselen en kun je ook jouw content migreren.

Elke vorm van website migratie vraagt om een goede voorbereiding. Zo weet je zeker dat jouw rankings blijven staan. Je zal vaak zien dat je eerst een klein beetje verkeer verliest en vervolgens weer volop groeit. 

Waarom is SEO migratie zo belangrijk?

Je kunt een SEO migratie om diverse redenen uitvoeren. Misschien wil je jouw oude url of domeinnaam vernieuwen. Je kunt ook een domeinnaam overnemen of diverse domeinen samenvoegen. Of wat dacht je van een nieuw domein voor jouw nieuwe webshop? Middels website migratie vinden er geen grote wijzigingen op jouw website zelf plaats.

Goede SEO migratie zorgt ervoor dat jouw rankings niet verloren gaan. Hierdoor blijf je vindbaar en is groei je gegarandeerd. Google voert regelmatig checks uit om te kijken hoe het er met jouw internetpagina’s voor staat.

 Als Google Search Console jouw pagina’s niet meer herkent, worden deze verwijderd uit de database. Dat betekent dat ze niet meer in de zoekresultaten verschijnen. Het verkeer naar jouw website neemt daarmee af. Goede SEO migratie is dus enorm belangrijk! En dat bereik je met een goede voorbereiding.

Dit kan een SEO specialist voor je betekenen

Een SEO specialist kan veel voor jouw SEO migratie betekenen. Zo kan hij of zij een de belangrijkste stappen uit handen nemen. Denk aan een nultmeting uitvoeren. Hierbij wordt alle beschikbare data geanalyseerd. De huidige situatie van jouw website komt hierdoor compleet in kaart. Er wordt gekeken naar de huidige positie van jouw pagina’s in de zoekmachine.

Ook worden zowel je huidige als nieuwe URL’s in kaart gebracht. Hierbij wordt er een overzicht gemaakt van alle URL’s, waarbij zowel de interne links als de backlinks aan bod komen.

De SEO specialist zal ook een migratie checklist maken. Hierin staan al je oude en nieuwe URL’s overzichtelijk opgeslagen. Er staat in uitgewerkt welke stappen er voor de website migratie genomen worden en wanneer.

Vervolgens wordt er gecontroleerd of alle links en pagina’s werken. Is de migratie checklist goed doorlopen? Dan kan de website live!

Na de website migratie

Is de website migratie afgerond? Dan is het belangrijk ook daarna nog goed je website in de gaten te houden. Zijn er problemen, dan kan je ze snel verhelpen. Zo zorg je ervoor dat jouw website goed blijft werken en bied je een optimale gebruikerservaring.

Wij raden het altijd aan om regelmatig en back-up te maken van je nieuwe website. Hierdoor kun je je website tegen diverse factoren beschermen. Denk aan het verlies van gegevens. Gaat er iets mis, dan kun je de fout snel herstellen.

De laatste stap is het doorgeven van je verhuizing bij Google en het opnieuw indienen van de sitemap. Heb je dit allemaal gedaan, dan ben je zeker van een succesvolle website migratie!https://ondernemers.com/nieuwe-website-bereid-dan-nu-alvast-je-seo-migratie-voor/