Maak kennis met Temu: beter dan Aliexpress?


Iedereen heeft er weleens een bestelling geplaatst, en heeft er weleens kleine gadgets gekocht. Dan gaat het natuurlijk over Aliexpress. De Chinese marktplaats bestaat al sinds 2010, maar heeft sinds een aantal jaar een ongekende groei in populariteit gevonden. Telefoonhoesjes, huishoudelijke producten, gadgets, mode, accessoires: alles kun je er vinden. Toch is Aliexpress een stukje duurder geworden de afgelopen jaren, en is het vaak lang wachten op je pakketjes. Dit zorgt er ook voor dat de populariteit is gestokt. Dat maakt weer een plaats vrij op de markt voor concurrenten. Daarom is Temu nu populairder aan het worden in Nederland. Is deze Chinese marktplaats beter dan Aliexpress?

In alles beter dan Aliexpress?

In tegenstelling tot Aliexpress, is Temu een jong platform. Temu ziet zichzelf als concurrent van Aliexpress en Shein, twee online platforms die erg populair zijn in Europa en de VS. Temu blijkt echter vaak een stuk goedkoper dan de twee gevestigde marktplaatsen, maar is voornamelijk populair geworden wegens de vele kortingen en winacties. Ook is de verzendtijd vaak korter dan bij Aliexpress, en is het eerder te vergelijken met de verzendtijden van Shein. 

Bekijk ook:

Dit zijn de schokkende cijfers van seksueel geweld in Nederland

De populariteit is ook te verklaren door de gebruiksvriendelijke app voor je telefoon, en de vele spelletjes die in de app te spelen zijn. Door deze spellen zijn er kortingen, en gratis producten te verdienen door de gebruikers van de app. Daarmee wordt het nog interessanter om eens een kijkje te nemen bij Temu!

Op het gebied van service lijken Aliexpress en Temu nogal op elkaar. Beiden hebben ze een chat die 24 uur per dag beschikbaar is voor vragen over je bestelling, producten of andere zaken. Ook kent Temu een kopersbescherming, waar de koper altijd op kan terugvallen wanneer er iets misgaat met de bestelling. 

Maak kennis met Temu: beter dan Aliexpress? 14

5 euro gratis

Maar er is één groot nadeel aan Temu. Waar je bij Aliexpress nooit last hebt van een minimaal bestelbedrag, is deze bij Temu vastgesteld op 10 euro. Heb je een grotere bestelling, is dit natuurlijk geen probleem. Maar mocht je maar één telefoonhoesje nodig hebben, dan kun je toch beter naar het vertrouwde Aliexpress. 

Bekijk ook:

Met deze tips blijf je jouw parfum de hele dag ruiken

Verder geeft Temu ook de garantie dat de bestelling op tijd geleverd zal worden. Als dit niet het geval is, zegt het platform dat de koper 5 euro tegoed op je account krijgt als compensatie. Niet verkeerd dus om de pijn te verzachten.

Uiteindelijk lijkt Temu een goede toevoeging aan de markt te zijn, maar nog teveel kleine nadelen te hebben om écht te concurreren met Aliexpress. Vooral het minimum bestelbedrag is een tegenvaller aan het platform. Toch is het een aanrader om in de gaten te houden

Aanvullend

  • Top 10 vreemdste spullen op AliExpress 13https://www.trending.nl/lifestyle/temu-beter-dan-aliexpress/