LEGO dropt iconische Pac-Man arcade kast


Wie pinkt er geen nostalgisch traantje weg bij het zien van Pac-Man? We stonden vroeger in de snackbar of in een gamehal massaal voor de arcade kast waarin het bolletjes-etende mannetje centraal stond, op de hielen gezeten door gekleurde spookjes. LEGO heeft onlangs een iconische Pac-Man bouwset op de markt gebracht, en deze kan met een simpele druk op de knop van jou zijn.

Cultureel icoon

Pac-Man is uitgegroeid tot een cultureel icoon dat al 40 jaar in de harten van mensen zit. Het spelletje was (en is nog steeds) mateloos populair, en doet bij mensen van een wat oudere generatie de harten sneller kloppen. Pac-Man was in de jaren ‘80 niet weg te denken uit de game-industrie, en doet het nog steeds goed als icoon op het gebied van digitale spelletjes. Dat weet de Deense speelgoedfabrikant LEGO ook, en die dropt daarom een bouwset die je moet hebben.

Het gaat in dit geval om een bartop-kast, dat is een arcadekast die vroeger in kroegen op de bar werd gezet, zodat de klant op zijn barkruk een spelletje kon spelen terwijl hij een biertje dronk. De ontwerpers van de Pac-Man set van LEGO hebben hun uiterste best gedaan om zoveel mogelijk bij de originele arcadekasten te blijven. “Elk detail in het proces werd zorgvuldig overwogen“, aldus Sven Franic, designer bij het Deense speelgoedmerk.

lego pac man arcade

foto: LEGO

LEGO Pac-Man arcade kast te koop bij Bol.com

Deze iconische Pac-Man bouwset heeft de originele graphics op de zijkant, en is dus een blikvanger in elke ruimte van je huis. Op een display is niet alleen Pac-Man te zien, maar ook Blinky en Clyde. Leuk detail: in de kast is een vrouwelijke minifiguur verborgen die op een kleinere versie van de arcadekast speelt, en de muntsleuf van de kast is verlicht om het geheel af te maken.

Bekijk ook:

Dit zijn de populairste Bitcoin brokers van dit moment

De release van een LEGO-set van een icoon moet uiteraard worden gevierd. Deze release wordt in de LEGO-store in Amsterdam gevierd, mensen (jong en oud) kunnen aldaar op 11 en 12 juni bouwen aan een gigantische Pac-Man. Bezoekers mogen vervolgens een mini-uitvoering van de kast mee naar huis nemen. Het is nog even wachten, maar de LEGO Pac-Man Arcade is vanaf 1 juni te koop. Check Bol.com alvast voor de laagste prijs van Pac-Man.

 

pac man arcade

foto: LEGO

pac man arcade lego

foto: LEGOhttps://www.trending.nl/tech/lego-pac-man-arcade-kast/