Je bedrijf milieuvriendelijk houden – Ondernemers.com


Tegenwoordig is het milieuvriendelijk onderhouden van je bedrijf een belangrijk onderdeel van de dagelijkse bezigheden van iedere ondernemer. Het is echter lang niet zo simpel als soms gedacht wordt! Om de ondernemers van dienst te zijn die hier meer moeite mee hebben dan andere, hebben we deze blog geschreven over hoe je je bedrijf milieuvriendelijk draaiende kunt houden.

Energie

De eerste vorm van milieuvriendelijk ondernemen is het zuinig omgaan met de energie die je bedrijf verbruikt. Je kunt hierbij denken aan de hoeveelheid energie die dagelijks wordt verbruikt, maar ook de soort energie die er verbruikt wordt! Dit is van groot belang omdat er bepaalde energiebronnen zijn die een stuk slechter zijn voor het milieu dan andere.

Duurzame energiebronnen zijn normaal gezien onuitputbaar. Dit betekent dat deze bronnen van energie nooit op zullen raken door menselijk gebruik. Hierbij kun je denken aan zonne-energie of windenergie. De wind zal immers altijd blijven waaien en de zon zal altijd blijven schijnen, dus deze energiebron maken we niet op als we er energie mee opwekken.  Dit is een stuk beter voor het milieu dan uitputbare energiebronnen en zijn dus belangrijk voor je bedrijf.

Waterbesparing

Wanneer je als bedrijf duurzaam wilt handelen, is het verstandig dat je ook geen water verspilt. Jaarlijks wordt er onnodig veel water verbruikt. Dit is vrij simpel te voorkomen. Zorg er dus voor dat je bedrijf geen onnodige kosten aan water uitgeeft dat het niet gebruikt en let goed op waar het water heengaat.

Transport

Een grote bron van vervuiling binnen bedrijfsprocessen is transport. Afhankelijk van waar je je als bedrijf precies mee bezighoudt, heb je wellicht veel met transport te maken. Of dit nou gebeurt met een vrachtwagen of een vliegtuig; het vervoeren van producten kost veel geld en is nooit goed voor het milieu. Probeer dus altijd zo duurzaam mogelijk te vervoeren.

Leveranciers

Als je als bedrijf serieus genomen wilt worden op het gebied van milieuvriendelijkheid, is niet alleen belangrijk dat je eigen bedrijf zich bezighoudt met het milieu. Denk er ook aan dat je samenwerkt met leveranciers die net als jij milieuvriendelijkheid belangrijk vinden. Zo creëer je een algeheel milieuvriendelijk beeld richting de consumenten en laat je ook aan hen zien dat je er oprecht mee bezig bent.https://ondernemers.com/je-bedrijf-milieuvriendelijk-houden/