Hoge merkbekendheid: daarom zijn je inspanningen de moeite waard


Wie dagelijks zijn hart en ziel legt in het runnen van een onderneming, moet wellicht aan veel zaken tegelijkertijd denken. Maar vergeet je tussendoor ook niet om aandacht te besteden aan je merkbekendheid? De kans dat je dit vergeet, is immers wel klein, want je merk zal geen succes zijn wanneer het niet gekend is door het publiek. Benieuwd waarom je inspanningen nog de moeite waard zijn? Lees dan even verder. 

Verhoogde klantloyaliteit 

Stel je voor…Je staat in de supermarkt en je bent op zoek naar lekkere yoghurt. Het assortiment is hiervan zeker niet klein, dus welke kies je? De kans is groot dat je grijpt naar het merk waarmee je al enkele keren in contact gekomen bent en dus al een beetje kent. Je vertrouwt die yoghurt meer dan de andere en je zal hier dan ook waarschijnlijk loyaal aan blijven. 

Makkelijke marktuitbreiding 

Gekende merken zullen minder moeite hebben met het betreden van nieuwe markten. Ze kunnen zich met andere woorden dus meer permitteren. Dit komt opnieuw omdat consumenten merken die ze kennen sneller zullen uitproberen. Voldoende reden om wat extra inspanning te leveren, niet? 

Mond-tot-mondreclame 

Het is algemeen geweten dat advertentiekosten al snel zeer hoog kunnen oplopen, maar wat nu als je hier geen cent aan moest besteden? Ook dat realiseer je met een hoge merkbekendheid, want het publiek zal vrijwillig jouw merk in de mond nemen. ‘Geen cent’ moet je hier wel een korrel zout nemen, want je moet uiteraard een inspanning leveren om het waard te zijn om over te praten. Dacht je misschien aan t-shirts laten bedrukken? Goed idee! 

Reputatiemanagement 

De voorbije jaren heel wat geïnvesteerd in het opbouwen van een sterk merk? Dan vormt negatieve publiciteit geen bedreiging meer voor jou. Je staat namelijk stevig in je schoenen en klanten zullen geneigd zijn om je het voordeel van de twijfel te geven. Zoveel mogelijk je merk promoten, is dus de boodschap. 

Magneet voor nieuw talent

Run je een populaire onderneming? Dan spreekt het voor zich dat het talent in je omgeving naar je toe komt. Er zal vanzelf meer interesse zijn om te werken voor je organisatie, met als gevolg dat je minder op zoek moet naar werkkrachten. Denk er dus aan om kleding te laten bedrukken met je logo en combineer dit met andere activiteiten om je merk in de kijker te zetten. De resultaten zul je vanzelf merken, mits wat geduld. https://ondernemers.com/hoge-merkbekendheid-daarom-zijn-je-inspanningen-de-moeite-waard/