Hoe verklein je de kans op een inbraak in je bedrijf?


Bedrijven zijn vaak gevestigd op afgelegen bedrijventerreinen. Of in winkelstraten waar het na sluitingstijd angstvallig rustig is. De ideale ‘werkomstandigheden’ voor inbrekers. Je kunt je bedrijf natuurlijk niet 24/7 in de gaten houden. Maar je kunt er wel iets aan doen om het inbrekers een stuk lastiger te maken. Bedenk dat een inbreker bij voorkeur een doelwit uitkiest waar hij gemakkelijk kan toeslaan. Hoe meer hindernissen, hoe groter de kans dat het inbrekersgilde het elders probeert.

Een goed alarmsysteem

Een betrouwbaar alarmsysteem is onmisbaar. Je kunt kiezen voor een alarm met sirene. Maar bedenk wel dat er dan wel actie op het kabaal moet komen. Als een inbreker doorheeft dat er niets gebeurt als het alarm afgaat dan loopt hij alsnog gewoon naar binnen. Een stil alarm is dan ook een stuk efficiënter. Dat neemt contact op met de meldkamer van een beveiligingsbedrijf, waarna een beveiliger ter plaatse gaat om te zien of er inderdaad onraad is. Deze kan dan ook direct de politie inschakelen. Voor aansluiting op de centrale van een beveiliger kun je een abonnement afsluiten. Je kunt ook een sluitronde laten uitvoeren. Een beveiliger sluit dan je bedrijf af op een afgesproken tijdstip, nadat er een controleronde is gelopen om te zien of alles veilig is. Geen mensen meer in het pand, overal het licht uit, ramen dicht, deuren op slot.

Een goed slot op de deur

Het klinkt als volkomen logisch, maar toch: Het is belangrijk om de toegangsdeur van je bedrijf te voorzien van een goed slot. Een elektronisch slot bijvoorbeeld dat wordt geopend met een speciale sleutel, vergelijkbaar met het slot van een auto. Maar je kunt ook kiezen voor een driepuntslot. Dit slot draai je met één sleutelbeweging op drie punten in de sponning. Het kost dan heel wat tijd om het slot open te krijgen. Inbrekers nemen dat risico liever niet omdat de kans op heterdaad betrapt te worden natuurlijk veel groter is.

Camerabewaking

Om de beveiliging compleet te maken kun je via Directveilig.nl camerabewaking laten installeren. De camera’s leggen vast wat er bij de toegangsdeur of op andere plaatsen rond je bedrijf gebeurt. Moderne camera’s bieden heldere beelden in kleur. Een eventuele dader van een inbraak kan hier vaak goed op worden herkend. Als je gebruik maakt van camera’s op je terrein of eventueel in het pand zelf, dan moet dit wel kenbaar gemaakt worden. Beelden die je buiten maakt mogen niet van de openbare weg komen, dit kan een inbreuk zijn op de privacy. Ook mag je de beelden niet oneindig bewaren. Je moet kenbaar maken hoelang beelden bewaard blijven. Als er een inbraak bij je bedrijf heeft plaatsgevonden kun je de beelden uiteraard wel aan de politie beschikbaar stellen zodat zij wellicht aan de hand daarvan de dader of daders kunnen opsporen.https://ondernemers.com/hoe-verklein-je-de-kans-op-een-inbraak-in-je-bedrijf/