Hoe kies je de beste afmeting voor je nieuwe bed?


Ben je toe aan een nieuw bed? Dan is het vast geen verrassing dat je ruime keuze hebt uit verschillende varianten. Dat is geweldig, want zo kun je een bed kiezen dat past bij je interieur en persoonlijke wensen. Daarnaast moet je rekening houden met een aantal belangrijke aspecten.

Denk bijvoorbeeld aan de afmeting van het bed. De afmeting moet niet alleen naar wens zijn, het is ook de bedoeling dat het meubelstuk past in de ruimte. Wil je weten hoe je de beste afmeting voor je nieuwe bed kiest? In dit artikel geven we je een aantal handige tips!

Wanneer is een nieuw bed kopen noodzakelijk?

Je kunt op ieder moment beslissen om een nieuw bed te kopen. Maar als we kijken naar de staat van de matrassen, dan zien we dat deze gemiddeld tussen de 8 en 10 jaar meegaan. Een matras is aan vervanging toe wanneer deze bijvoorbeeld verouderd. Er ontstaan kuilen en deuken, waardoor je lichamelijke klachten ontwikkelt. Daarnaast gaat de kwaliteit achteruit door overmatig zweten – iets wat we allemaal doen in onze slaap.

Om het nieuwe matras naadloos te laten aansluiten, kan het ook nodig zijn om een nieuw bed te kopen. Natuurlijk kan het ook te maken hebben met je persoonlijke smaak of wensen. Misschien past het bedframe niet langer bij je huidige interieur of ben je van plan om dit drastisch te veranderen.

Bekijk ook:

Wist jij deze leuke weetjes over slapen?

Waar moet je op letten als je een nieuw bed koopt?

Op de afmeting van het bed komen we later terug. Eerst is het belangrijk om te weten waar je precies op moet letten als je besluit om een nieuw bed te kopen. Hieronder bespreken we enkele punten:

  • Soort bed: Wat voor bedframe vind je mooi? Vind je een metalen bed mooi of ga je liever voor een supersonische, elektrische boxspring?
  • Staat van je matras: Is je matras pasgeleden vernieuwd? Dan kun je het huidige matras meenemen. Hierbij is het wel belangrijk om te onderzoeken of het matras bij het gekozen frame past.
  • Stijl: Je moet ook rekening houden met de stijl van het bed. Past het bed bij de sfeer van je slaapkamer?

Hoe kies je de beste afmeting voor een nieuw bed?

Alles valt of staat met de afmeting van het bed. Als deze niet past of niet naar wens is, is de kans groot dat je geen plezier krijgt van het nieuwe bed. Dat zou zonde zijn, want het is geen kleine aankoop. Aan de hand van de volgende tips kun je de beste afmeting voor je nieuwe bed kiezen:

Plaats van bestemming

Bepaal van tevoren waar het bed komt te staan in de slaapkamer. Wil je het bed aan de raamkant of toch liever ergens anders? Zo kom je erachter of hier überhaupt een bed past en welke maat hier mogelijk op aansluit. Stel dat je een boxspring 200×200 wenst en het past niet, dan kun je behoorlijk balen.

Lengte van het bed

Heb je wel eens een bed gelegen waarbij je voeten het voeteneind raakten? Grote kans dat je niet comfortabel hebt geslapen. Het is moeilijker om te ontspannen en je kunt last krijgen van je knieën.

Zorg ervoor dat het nieuwe bed aansluit op jouw lichaamslengte, maar ook op die van je partner. Het is aan te raden om minimaal 20 tot 30 centimeter over te houden, zodat je voldoende bewegingsvrijheid creëert.

Conclusie

Wil je een nieuw bed kopen? De afmeting van het bed is een belangrijk om rekening mee te houden. Voor jezelf, maar ook voor de slaapkamer. Ben je op zoek naar een luxe boxspring? Neem eens een kijkje bij Beddenleeuw.nl voor de leukste keuzes!https://www.trending.nl/living/afmeting-bed-kiezen-hoe-kies-je-de-beste-afmeting-voor-je-nieuwe-bed/