Hier kun je met een Ai-versie van een politicus of filosoof praten


Sinds de opkomst van de inmiddels bekende Ai-technologie (artificiële intelligentie) lijken de mogelijkheden en nieuwe uitvindingen steeds verder te reiken. De nieuwe technologie kan steeds meer en kan op steeds meer plaatsen en situaties worden ingezet. Ook in het dagelijks leven kan er steeds meer worden gedaan met Ai, en sinds een tijdje kun je dankzij Ai ook discussiëren met je favorieten politicus of filosoof.

Ai in dagelijks leven

Ai is een verzamelnaam voor alle apps die werken op basis van kunstmatige intelligentie, die allen mensachtige vaardigheden vertonen zonder dat er mensen zitten om zich ermee te bemoeien. Of het nu om advies over wat te kijken op Netflix gaat, om klantenservice of om online beveiliging: inmiddels is Ai-technologie al zo ver ontwikkeld dat het eigenlijk in allerlei situaties kan worden ingezet. Inmiddels is de kunstmatige intelligentie ook een serieuze gesprekspartner voor veel mensen in het dagelijks leven, en dat is geïntensiveerd sinds Snapchat een Ai-chatbot toevoegde voor iedere gebruiker. Met deze bot kun je op ieder moment van de dag chatten over allerlei onderwerpen.

Bekijk ook:

Deze mini-duikboot voor particulieren is verrassend ‘betaalbaar’

Door het toevoegen van de chatbot op Snapchat, werd de Ai-technologie heel toegankelijk voor iedereen en konden de gebruikers van Snapchat er ook niet meer omheen. Mensen gingen het al snel proberen, en er kwamen al hilarische gesprekken online van gebruikers van Snapchat. Ook waren enkele voorbeelden schrikbarend, waarbij de chatbot zei dat hij wel wilde afspreken. Dit bleken echter allemaal nog kleine foutjes, die al snel werden hersteld. De ervaringen met de chatbot bleken ook een nieuwe opening voor mensen die wellicht behoefte hebben aan een gesprekspartner.

Hier kun je met een Ai-versie van een politicus of filosoof praten

Politieke discussie

Wil je het niet over koetjes en kalfjes hebben, maar praat je liever met Barack Obama over zijn beleid en denkbeelden? Of vraag je je af hoe Socrates naar de huidige tijd kijkt? Dat kan nu ook! Met de Ai aangedreven website Character.ai kun je met verschillende politici, filosofen, influencers en andere bekende figuren ‘praten’. Je hebt een ongelimiteerd aantal berichten, mits je een account aanmaakt. Ook kun je je eigen karakter creëren en toevoegen aan deze Ai-wereld. De technologie is dusdanig ver ontwikkeld, dat de antwoorden van de politici ook realistisch en logisch zijn. Daarnaast heeft de site ook nog een mobiele app, waardoor je altijd en overal een handige chatbot bij de hand hebt. Er zijn vast situaties in je dagelijks leven waarbij je je afvraagt wat Socrates nu zou doen…

Bekijk ook:

4 veelvoorkomende laptopproblemen en hoe je ze kunt oplossen

Aanvullendhttps://www.trending.nl/tech/hier-ai-politicus-filosoof-praten/