Het gebruik van zakelijke financiering bij het uitbreiden van je bedrijf


Heb je een bedrijf, dan heb je ook financiering nodig. Veel ondernemers investeren eigen geld in hun onderneming. Alleen kan of wil je niet altijd je eigen geld inzetten voor de uitbreiding van jouw bedrijf. Zakelijke financiering kan dan uitkomst bieden. Op deze pagina lees je dan ook alles over dit onderwerp.

Je bedrijf uitbreiden? Overweeg een zakelijke financiering!

Waarom een zakelijke lening essentieel kan zijn voor bedrijfsgroei

Bij ondernemen maak je vaak eerst kosten voordat je geld verdient. Dit kan zijn doordat je moet investeren in machines. Of, je hebt al een pand gehuurd voor je bedrijf terwijl je nog geen klanten hebt. Je kan deze uitgaven met eigen geld betalen, maar ook met een zakelijke lening. Externe financiering heeft vaak meerdere voordelen. De belangrijkste zijn:

  • Minder risico Investeer je volledig met eigen geld, dan loop je ook meer risico dat je al je eigen geld kwijtraakt.
  • Meer geld beschikbaar Maak je gebruik van externe financiering, dan kan je vaak meer geld investeren. Zo kan je direct de benodigde bedrijfsmiddelen aanschaffen en direct zo efficiënt mogelijk werken. Dit is uiterst positief voor de groei van jouw bedrijf!

Verschillende vormen van zakelijke financiering

Ben je op zoek naar zakelijke financiering, dan is het goed je te beseffen dat er verschillende soorten zakelijke financiering op de markt zijn:

  • Zakelijk krediet Met een zakelijk krediet financier je je werkkapitaal. Kenmerkend voor zakelijk krediet is dat de looptijd vaak korter dan een jaar is.
  • Crowdfunding Maak je gebruik van crowdfunding, dan wordt je normaliter gefinancierd door meerdere financiers. Crowdfunding is voor veel ondernemers vaak een laatste redmiddel: ze maken hier pas gebruik van op het moment dat de bank geen financiering verstrekt.
  • Leasing Leasing wordt vaak toegepast om vaste activa te financieren. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen operational lease en financial lease. Bij operational lease wordt jij geen eigenaar van het bedrijfsmiddel, bij financail lease wel.
  • Zakelijke lening De zakelijke lening is vermoedelijk de meest bekende vorm van financiering. De zakelijke lening is een lening die je gebruikt om te investeren in je bedrijf. De looptijd is vaak meerdere jaren.

Tips voor het aanvragen van een zakelijke financiering

  • Tip 1: Verzamel vooraf alle benodigde documenten Het is zowel voor jou als de verstrekker van kapitaal fijn als de financiering soepel verloopt. Verzamel dan ook bij aanvang van je aanvraag alle documenten, zoals jaarcijfers en bankafschriften.
  • Tip 2: Vergelijk Heb je eenmaal besloten dat je zakelijke financiering nodig hebt voor jouw bedrijf, dan is het slim om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Dit kan je bijvoorbeeld doen via www.zakelijkelening.com. Door te vergelijken sluit je altijd de financiering met de gunstigste voorwaarden af.

Tot slot

Financiering kan helpen bij de uitbreiding van je bedrijf. Je hebt meer geld beschikbaar om de benodigde bedrijfsmiddelen aan te schaffen en te gebruiken. Ben je op zoek naar financiering, vergelijk dan voor de gunstigste voorwaarden.https://ondernemers.com/het-gebruik-van-zakelijke-financiering-bij-het-uitbreiden-van-je-bedrijf/