Het belang van de uitstraling van je bedrijfspand


Als ondernemer weet je natuurlijk als geen ander hoe belangrijk het is dat je bedrijfspand er netjes en verzorgd uitziet. Dat geldt niet alleen voor de binnenkant, maar ook wanneer we naar de buitenkant van het pand kijken. Je kunt je namelijk wel voorstellen wat dit doet met de eerste indrukken van je klanten en vooral ook potentiële klanten die voor het eerst bij je komen. Toch zien we dat ontzettend veel bedrijven wel de nodige tijd en aandacht schenken aan de uitstraling bij binnenkomst en de gevel vaak wat te wensen overlaat. Ontzettend zonde als je het ons vraagt. Mede daarom willen wij je in dit artikel graag het belang en vooral ook het effect van een mooie strakke gevel uitleggen. De kans dat je dan overstag gaat, is vrij groot!

Je pand is je visitekaartje

Een eerste indruk doe je niet opnieuw. Het is daarom dus ook belangrijk ervoor te zorgen dat je pand niet alleen van binnen, maar ook van buiten het nodige uitstraalt. De mensen die namelijk bij je binnenkomen, zullen toch eerst de voorgevel zien. Stel dat de verf dan van ellende afbladdert of er nog ergens graffiti aan de zijkant van het pand zit, dan doet dit enorm afbreuk aan de uitstraling van het geheel. Vooral graffiti is enorm vervelend om te verwijderen. Gelukkig zijn er daarom schoonmaakbedrijven die hierin zijn gespecialiseerd. Wil jij hier meer over weten? Bekijk dan meer informatie over onze expertise in graffiti verwijdering. Zo weet je in ieder geval zeker dat je pand vrij is van graffiti en kun je aan de slag met het opknappen ervan. Je pand is en blijft toch je visitekaartje en kan zorgen voor direct een goede of wat mindere eerste indruk.

Invloed op merk identiteit en imago

De uitstraling van je bedrijfspand heeft ook invloed op je merkidentiteit en imago. Een pand dat goed past bij de waarden en uitstraling van je merk, versterkt de herkenbaarheid en zorgt voor consistentie. Hierdoor worden je bedrijf en de producten of diensten die je aanbiedt beter onthouden. Daarnaast kan een aantrekkelijk pand ook bijdragen aan positieve mond-tot-mondreclame. Neem bijvoorbeeld het pand van Coolblue of BOL.com. Beide hebben natuurlijk meerdere panden, waarvan het overgrote deel distributiecentra zijn, maar ze stralen wel allemaal hetzelfde uit. De panden van Coolblue zijn allemaal blauw net oranje, zodat je ze vanaf een afstand herkent.

 

Goede reclame

Als bedrijf wil je natuurlijk zo bekend mogelijk zijn. Hoe mooi is het dan om de gevel van je pand te gebruiken voor je bedrijfsnaam en logo? Dit kost je namelijk naast het laten plaatsen helemaal niets. Vooral wanneer je aan een drukke doorgaande weg zit, is dit zoals ze noemen ‘free publicity’ waar je tot in lengte van jaren van kunt profiteren. Belangrijk is wel dat je het ook goed onderhoudt en regelmatig een glazenwasser langs laat komen voor niet alleen de ramen, maar ook professionele gevelreiniging van je bedrijfspand. Van een afstandje lijkt het vaak niet vies, maar wanneer je dichterbij komt, is de kans dat je schrikt van de aanslag vrij groot. Niet alleen doet dit afbreuk aan je aanzicht, maar kan het ook je gevel aantasten wanneer je deze aanslag te lang laat zitten zonder er iets mee te doen.https://ondernemers.com/het-belang-van-de-uitstraling-van-je-bedrijfspand/