Een jongenskamer inrichten die lang meegaat? Zo doe je dat!


Een jongenskamer is misschien wel de droom van elke jongen onder de 18. Een jongenskamer is een slaapkamer die speciaal is ontworpen en ingericht voor een jongen, meestal een kind of tiener. Het is de ideale plek waar je kind kan ontspannen, slapen, studeren en spelen. Een jongenskamer inrichten kan knap lastig zijn. Vaak ben je er veel tijd en moeite aan kwijt. Om het je wat makkelijker te maken, hebben we een aantal tips voor je die je helpen bij het inrichten van een jongenskamer. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

Kies een kleur die neutraal is

Start met een neutraal kleurenpalet voor de muren en meubels. Neutrale tinten zoals wit, beige, grijs of pastel zijn niet alleen veelzijdig, maar ook tijdloos. Ze bieden een goede basis waarop je gemakkelijk verdere tinten kunt toevoegen in de toekomst. Je kunt ervoor kiezen om de muren van de kamer te verven of te behangen. Studio Ditte bij Behangexpert is een echte aanrader om een kamer om te toveren tot een jongenskamer.

Bekijk ook:

5 benodigdheden voor een vlekkeloze verhuizing

Investeer in goed meubilair

Kies voor meubels die lang meegaan. Sterke bedden, bureaus en kasten gemaakt van ecologisch verantwoorde materialen zijn een goede investering. Vermijden van te veel thematische of trendy meubels die snel uit de mode raken of niet geschikt zijn voor oudere mannen.

Kies een decoratie die voor altijd blijft

Het toevoegen van persoonlijkheid aan de kamer kan worden bereikt door middel van decoratie en accessoires. Kies voor tijdloze elementen zoals klassieke klokken, kunstwerken, spiegels en stijlvolle verlichting. Dit maakt het eenvoudig om de ruimte opnieuw in te richten zonder veel veranderingen aan te brengen.

Ideeën voor opslagruimte

Zorg ervoor dat er voldoende opslagruimte in de ruimte is. Kies voor praktische meubels met veel opbergruimte, zoals bedden met lades, boekenplanken met opbergvakken en kasten met meerdere functies. Dit helpt bij het behouden van een nette en georganiseerde kamer.

Meubilair dat flexibel is

Naarmate je kind groeit, moet je rekening houden met meubels die kunnen worden aangepast. Een bureau dat in hoogte kan worden versteld, of een bed dat kan worden omgebouwd van een babybedje naar een peuterbed en uiteindelijk naar een eenpersoonsbed, zijn enkele voorbeelden.

Bekijk ook:

Als ouder persoon een woonkamer inrichten? Dit zijn de beste tips

Thematische nadruk

Hoewel het beter is om thematische meubels en decoratie te vermijden, kun je nog steeds gemakkelijk thematische accenten toevoegen. Muurstickers, beddengoed, kussens of posters met thema’s die je kind leuk vindt, maar die gemakkelijk kunnen worden vervangen als ze ouder worden, zijn voorbeelden van dingen die je kunt doen.

Overstappen naar een kamer voor tieners

Naarmate je kind ouder wordt, wil hij misschien een meer volwassen kamerstijl. Help hen bij het kiezen van nieuwe decoratie, verfkleuren en meubilair om de kamer aan hun nieuwe stijl aan te passen. Luister naar hun wensen.https://www.trending.nl/living/een-jongenskamer-inrichten-die-lang-meegaat-zo-doe-je-dat/