Dit zijn de goedkoopste winterbanden in Nederland


Nu de zomer zo goed als voorbij is, wordt het bijna weer tijd om de winterbanden uit de schuur te halen. Er zijn veel mensen die uit gemakzucht of geldbesparing hun zomerbanden onder de auto laten zitten, maar dat is niet verstandig. Winterbanden hebben een profiel dat beter aansluit bij de weersomstandigheden in de koude en natte maanden. Maar wat zijn de goedkoopste winterbanden? En wat is de beste prijs-kwaliteitsverhouding? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Het uitkiezen van een goede winterband

Als je winterbanden gaat kopen dan is het ten eerste verstandig om meteen een hele set te kopen. Het is de bedoeling dat het profiel op alle vier de banden gelijk is, dan heeft de hele auto het beste grip. Daarnaast is je rijstijl ook een puntje dat je in je overweging mee moet nemen. Als je veel rijdt, dan kun je beter kiezen voor een premium-autoband in plaats van een setje vanden in het lagere segment.

Bekijk ook:

Tweedehands elektrische auto’s zijn niet gewild

Ben je een zuinige rijder? Hoeveel kilometers leg je per jaar af? Wat voor auto heb je? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf af moet vragen voordat je een setje winterbanden gaat kopen. Je kunt hulp vragen aan de verkoper van autobanden, maar hij of zij zal je waarschijnlijk de duurste banden willen verkopen. Het is dus raadzaam om eens rustig te gaan zitten en de juiste informatie op te zoeken voordat je besluit om winterbanden aan te schaffen.

goedkoopste-winterbanden-nederland

Goedkoopste en duurste winterbanden

Je kunt kiezen voor verschillende merken zomer- en winterbanden. Deze zijn onderverdeeld in A,B,en C-merken. Onder het A-merk vallen de meest bekende en duurdere merken autobanden. Denk hierbij aan merken zoals Michelin, Bridgestone en Goodyear. Deze banden zijn duurder, maar hebben een langere levensduur en hogere veiligheid. Niet onbelangrijk, maar je kunt ook voor een tikkeltje goedkoper gaan. Deze zijn net zo goed, maar slijten iets sneller.

Onder de B-merken vinden we merken zoals Firestone, Fulda, Kumho en Yokohama. Deze merken worden vaak geproduceerd door de fabrikanten van A-merken, maar zijn uiteraard van iets mindere kwaliteit, daarom is de prijs van deze banden goedkoper. Deze banden worden geadviseerd aan consumenten die weinig kilometers maken. Als je elke dag veel op de weg zit zijn deze banden dus niet aan te raden.

Bekijk ook:

Wegenbelasting elektrische auto: dit bizarre bedrag betaal je vanaf 2026

Tot slot hebben we de goedkoopste banden die op de markt te verkrijgen zijn. Deze worden ook wel budgetbanden genoemd. Ook met deze banden is niets mis, maar je kunt ze beter niet aanschaffen als je veel kilometers maakt omdat de levensduur korter is. Je zal dan dus sneller een nieuwe set aan moeten schaffen, waardoor je op termijn duurder uit bent dan bij de aanschaf van een A-merk. Als je kiest voor de goedkopere budgetbanden dan zijn merken zoals Apollo, Nankang, Uniroyal en Toyo de beste en goedkoopste opties. De ANWV doet elk jaar een winterbandentest. Check hier de resultaten van 2022/2023.

goedkoopste-winterbanden-nederlandhttps://www.trending.nl/cars/goedkoopste-winterbanden-nederland/