Dit was de meest professionele jacht op #nessie sinds 1972


In het weekend van 26 en 27 augustus is er weer gezocht naar bewijzen dat het monster van Loch Ness bestaat. Wat kwam er uit deze nieuwe zoektocht en wat is het verhaal achter het monster van Loch Ness? Bestaat het monster van Loch Ness echt? In dit artikel lees je er meer over.

Nieuwe zoektocht naar Nessie

Honderden vrijwilligers patrouilleerden langs de oevers van het 27 kilometer lange meer. Anderen gingen het meer op met bootjes. De meest moderne hulpmiddelen werden ingezet, bijvoorbeeld drones met camera’s en warmte-sensoren alsmede een uiterst gevoelige onderwatermicrofoon met een lengte van 20 meter. De uitkomsten moeten nog geanalyseerd worden, maar het lijkt al zeker dat er geen uitsluitsel kan worden gegeven over het bestaan van het monster. Er zijn enkele geluiden waargenomen die niet konden worden herkend maar de onderzoekers moesten toegeven dat de microfoons op dat moment niet aanstonden en het mogelijk een groep eenden betrof. Dit onderzoek was de meest professionele zoektocht naar Nessie sinds 1972.

@itvnews

Loch Ness monster fans are taking part in the biggest hunt for 50 years #itvnews #lochness #scotland

♬ original sound – itvnews – itvnews

Het verhaal achter het monster van Loch Ness

De eerste waarneming dateert uit de 12e eeuw.  De Engelse geestelijke Walter van Bingham beweerde een groot beest in het meer te hebben gezien toen hij het riviertje de Ness overstak. Volgens hem leek het op een enorme beer waarbij vuur uit de ogen schoot. Bingham maakte een tekening van wat hij had gezien. De eeuwen daarna waren er diverse waarnemingen. Het meest opmerkelijk was een verhaal van een Schots echtpaar uit 1933. Ze hadden in het meer een enorm monster gezien dat wel op een walvis leek maar met een lange nek. Het duurde minstens een minuut voordat het beest verdween en het maakte golven die vergelijkbaar waren met die van een stoomboot.

Bekijk ook:

Zien: Japans dorpje gebruikt monster wolf robot om beren af te schrikken

De foto van Nessie

Wie aan het monster van Loch Ness denkt, zal daarbij een zekere voorstelling hebben en deze is zeer waarschijnlijk gebaseerd op een zeer bekende foto uit 1934. De afbeelding werd gepubliceerd in de Daily Mail. Het toont een soort dinosaurus-achtig wezen met een lange nek en een kleine kop. Een deel van het lijf is boven water. Meteen na publicatie waren er twijfels over de echtheid van de foto. Pas in 1994 werd bewezen dat er sprake was geweest van een vervalsing. Het lijf van het monster was een speelgoedduikboot waarop een kop van klei was geboetseerd. Echter ook na de ontmaskering bleef de gedachte dat er een monster in Loch Ness zou leven, bestaan.

Bestaat het monster van Loch Ness echt?

Wetenschappers betwijfelen zeer de gedachte dat er in het meer een reptiel leeft dat vergelijkbaar is met een dinosaurus. Weliswaar kwamen deze ook voor in zoet water en is het meer in principe diep genoeg. Maar er zou dan een gezonde populatie van de dieren aanwezig moeten zijn  want er moeten immers ook nieuwe monstertjes geboren worden om de soort voort te laten bestaan. Voor zover bekend is de dinosaurus 66 miljoen jaar geleden uitgestorven. Toch stelt de natuur de mens soms voor raadsels. Dit jaar werd er een monster met 20 armen uit zee gevist waarvan het bestaan volledig onbekend was. Over de diepzee weet de mens nog vrijwel niets. Er zijn allerlei plekken waar vreemde dingen gebeuren. Eigenlijk doet het er ook niet toe of Nessie bestaat. Wie op een mistige avond aan de oever van Loch Ness staat, voelt dat er hier van een mysterie sprake is.

Bekijk ook:

Verhalen over mythische zeemonsters zijn niet volledig verzonnen

https://www.trending.nl/bizar/bestaat-het-monster-van-loch-ness/