Dit jaarsalaris verdient Emma Wortelboer bij BNNVARA


Presentatrice Emma Wortelboer ligt op dit moment onder vuur omdat ze zich in talkshow ‘Marcel & Gijs’ neerbuigend had uitgelaten over de provincie Groningen. Op social media regent het klachten over de presentatrice, die zich eerder ook al de woede van veel kijkers op de hals haalde toen ze Gordon ‘manisch’ noemde. Kan Emma dit wel maken? En wat verdient ze bij BNNVARA? Dat hebben we uitgezocht.

BNNVARA en Youtube

Emma Wortelboer werkt sinds 2016 voor BNN, en heeft al jaren haar eigen YouTube-kanaal, waarop ze onderwerpen zoals liefde behandelt. Emma’s Peepshow is een populair kanaal, maar het grote publiek kent haar van de tv-programma’s Spuiten en Slikken en De Wereld Draait Door, waar ze verantwoordelijk was voor Yung DWDD. Ze schuift ook regelmatig aan bij talkshows, zoals afgelopen weekend bij ‘Marcel en Gijs’.

Toen de provincie Groningen en het gaswinning probleem aan bod kwam kon de presentatrice het niet laten om Groningen ‘een k*tprovincie’ te noemen. “Ik vind Groningen gewoon een k*tprovincie. Het waait er altijd, het is vlak, er is niet veel te doen. Wat is nou écht leuk aan Groningen?” aldus Emma Wortelboer aan tafel. Vlak na die uitspraak regende het klachten op social media.

Bekijk ook:

Zoveel geld heeft Eloise van Oranje op de bank staan

Jaarsalaris Emma Wortelboer bij BNNVARA

Emma Wortelboer staat bij BNNVARA onder contract. De populaire televisiezender heeft nog niet inhoudelijk gereageerd op de uitspraken van de presentatrice. Profwielrenner Gert Jakobs is van mening dat Emma Wortelboer met haar uitspraken veel te ver is gegaan. Maar dat zal haar een worst zijn, ze krijgt jaarlijks 70.000 euro bruto op haar rekening bijgeschreven.

Ondertussen is de naam Emma Wortelboer trending topic, want kom niet aan Groningen. Gert Jakobs heeft in ieder geval het zijne laten weten door middel van een tweet. Hij noemt haar ‘Emma Wortelknol’ en ‘Loser’. De oud-wielrenner wordt online massaal gesteund, want na de boerenprotesten zit niemand te wachten op een presentatrice die jaarlijks 70.000 euro verdient om dit soort gevoelige uitspraken te doen.https://www.trending.nl/showbizz/jaarsalaris-emma-wortelboer/