Dit is waarom je een aparte zakelijke telefoon moet hebben


De meeste startende ondernemers maken gebruik van hun eigen smartphone. Zo’n vaart zal het toch niet lopen? Dat kan gemakkelijk met een privénummer. Misschien wel. Maar wat als je bedrijf plotseling enorm groeit? En je dagelijks enorm vaak wordt gebeld? Is het dan nog wel prettig als dit allemaal via jouw eigen telefoon wordt gedaan of heb je dan liever dat dit zakelijk wordt gedaan? Een zakelijke telefoon biedt echt enorm veel voordelen. Zeker op de lange termijn.

Als ondernemer is het dan ook het overwegen waard om een aparte zakelijke telefoon aan te schaffen. Eventueel een refurbished telefoon om de kosten te drukken en toch nog iets extra’s te hebben. Maar waarom zou je deze moeite doen? Wat levert het je op?

Houd privé en zakelijk gescheiden

Het ondernemerschap lijkt altijd zo mooi te zijn. Als zelfstandige in de weer gaan. Je eigen uren indelen. Geen last meer hebben van een baas. Dat klinkt natuurlijk prachtig, maar het maakt ook dat het heel lastig wordt om zakelijk en privé gescheiden te houden. Eigenlijk ben je altijd met het werk bezig. Het werk van een zzp’er stopt nooit. Je kunt de deur niet achter je dichttrekken na een lange werkdag. Het kost veel tijd en inspanning om jouw bedrijf een succesvolle start te geven.

Na verloop van tijd zal je merken dat dit veel van je gaat vragen. Zeker wanneer klanten en zakenpartners je ook nog eens op een privételefoon bellen. Het is prettig als je in de avonden en in de weekenden je werktelefoon gewoon uit kunt zetten. Als je zeker weet dat je door klanten in elk geval niet gebeld kan worden. Gemiste telefoontjes zie je wel weer als je aan de slag gaat. Met een werktelefoon is het dus gemakkelijker om af en toe een momentje rust te pakken en privé en zakelijk beter gescheiden te houden.

Veiliger

Een privételefoon neem je waarschijnlijk overal mee naartoe. De kans dat er dan iets mee gebeurt, is ook een stuk groter. De telefoon kan gestolen worden of je kunt hem verliezen. Dat is al enorm vervelend als het om een privételefoon gaat, maar wat nou als hier ook nog eens persoonsgevoelige informatie van klanten op te vinden is? Je wilt natuurlijk niet dat die in de verkeerde handen terechtkomt. Een aparte werktelefoon is een stuk veiliger, omdat je deze waarschijnlijk alleen op je werkplek gebruikt en hij verder de deur niet uit zal gaan.

Wees overigens ook niet bang voor de extra kosten van een aparte zakelijke telefoon. Er zijn genoeg manieren om hierop te besparen. Bijvoorbeeld door voor een tweedehands of refurbished telefoon te kiezen, maar er zijn ook modellen die extra voordelig zijn tegenwoordig. Zo heb je een nieuwe samsung a23 al voor een relatief lage prijs. Deze telefoon is bedoeld voor mensen met een klein budget die toch een betrouwbare en complete smartphone wensen. Handig als je niet teveel uit wilt geven. Zo staat niets je meer in de weg om een aparte werktelefoon aan te schaffen.https://ondernemers.com/dit-is-waarom-je-een-aparte-zakelijke-telefoon-moet-hebben/