dit gaat hij doen na het premierschap


Het zal niemand ontgaan zijn dat Mark Rutte na dertien jaar premierschap zijn functie neer gaat leggen. Dit wil niet zeggen dat hij stil gaat zitten. Rutte is in het verleden vaker gevraagd voor een andere (internationale) functie. Hij zal over enige tijd dus niet meer dagelijks op de fiets naar het Torentje op het Binnenhof gaan, maar waar gaat de reis wel naartoe? We hebben uitgezocht wat zijn opties zijn.

Onderwijzer op school

Mensen die zich een beetje verdiept hebben in Mark Rutte weten dat hij een gepassioneerde leraar is. Rutte is al jaren leraar. Hij begon in 2008 met het geven van les in Maatschappijleer, en daar is hij niet mee gestopt toen hij in 2010 minister-president werd. Ondanks het feit dat zijn agenda vaak overvol is, maakt hij een paar uur per week tijd vrij om les te geven. Voor het geld hoeft hij het niet te doen, hij heeft er simpelweg plezier in.

Bekijk ook:

Silvio Berlusconi krijgt op deze bijzondere plek een staatsbegrafenis

Mark Rutte heeft vorig jaar november tijdens een interview op de radio aangegeven dat hij graag meer tijd zou willen hebben om les te geven. Hij geeft op dit moment les op de Johan de Witt Scholengroep in Den Haag. Hij liet destijds weten dat hij al had uitgezocht welke opleiding hij hiervoor nodig zou hebben. Hij heeft echter nooit antwoord op de vraag gegeven of hij er een fulltime baan van wil maken. De kans is groter dat het een internationale politieke functie wordt.

Topfunctie bij de EU of NAVO

Mark Rutte heeft internationale ervaring, dus de kans is groot dat hij voor verschillende functies binnen de EU of NAVO gaat worden gevraagd. Hij heeft ooit met een glimlach laten weten dat hij voorzitter van de Europese Commissie zou willen worden, maar daar is hij verder niet op doorgegaan. Hij zal zonder twijfel vaak worden genoemd als gaat om functies binnen de Europese Unie, maar het blijft speculeren over zijn plannen.

Bekijk ook:

Gemeente bepaald mogelijk wie je woning mag kopen

Als we kijken naar zijn voorgangers, zoals Wim Kok en Jan Peter Balkenende, dan kozen zij eerst voor een sabbatical, en begonnen daarna aan een carrière in het bedrijfsleven. Of Rutte dit ook gaat doen is nog maar de vraag, want het lesgeven ligt meer in zijn straatje. Het duurt nog even voordat hij het stokje over gaat geven. Hij zal nog zeker tot begin 2024 in het Torentje zitten. Eerst worden de verkiezingen in november afgewacht.https://www.trending.nl/nieuws/mark-rutte-politiek-werk/