Dit bedrag is Red Bull kwijt aan autobanden tijdens het Formule 1-weekend in Zandvoort


De Dutch Grand Prix staat weer in de startblokken. Max Verstappen is veruit favoriet, maar zijn prestaties zouden een stuk minder goed zijn als hij in een Formule 1-auto zou rijden die niet aan de hoogste standaarden zou voldoen. Een essentieel onderdeel van zo’n auto zijn de banden. Er worden flink wat setjes banden versleten tijdens een Formule 1-weekend, en dat mag wat kosten. Wij hebben opgezocht hoeveel geld Red Bull Racing kwijt is aan autobanden tijdens de GP van Zandvoort.

Pirelli als hofleverancier aan Red Bull

De gerenommeerde Italiaanse fabrikant Pirelli levert de Formule 1-banden al decennialang aan verschillende renstallen. Deze banden zijn van zeer hoge kwaliteit. Het bedrijf levert niet alleen banden aan de Formule 1, maar is ook een grote fabrikant van banden voor personen- en vrachtwagens. Het in 1872 opgerichte bedrijf begon als producent van rubber en afgeleide producten.

Bekijk ook:

PSG kan nog rijker worden door zomers trainingskamp

Het wereldwijd bekende merk is inmiddels uitgegroeid tot een miljardenbedrijf met een omzet van 6,6 miljard euro per jaar. Pirelli levert banden voornamelijk in Zuid-Amerika en Europa. Een gedeelte hiervan gaat dus naar de renstallen van de Formule 1. Hoewel de banden verre van de duurste onderdelen van een Formule 1-auto zijn, zijn ze wel een van de belangrijkste onderdelen, en daar wordt niet op bespaard.

pirelli red bull grand prix

Dit kosten de Formule 1-banden tijdens de GP in Zandvoort

Max Verstappen neemt dertien sets Pirelli banden mee naar de Grand Prix van Zandvoort. We rekenen extra reservebanden voor het gemak niet mee. Een enkele band, ongeacht het harde, medium of zachte compound betreft, kost gemiddeld 375 euro per stuk. Een enkele set banden kost dus ongeveer 1500 euro. Maar een coureur gaat het uiteraard niet redden op een enkele set banden tijdens een Grand Prix-weekend.

Elke coureur neemt gemiddeld dertien sets banden mee naar een Grand Prix-weekend. Red Bull betaalt dus voor de auto van Max Verstappen €19.500 aan kosten voor banden. Aangezien een team twee rijders heeft worden deze kosten verdubbelt. Dat komt neer op 39.000 euro per raceweekend. Als we kijken naar het grote plaatje dan heeft elk seizoen meestal 21 Grand Prix per jaar. Red Bull is dus per seizoen minstens 800.000 euro kwijt aan rubber.

Bekijk ook:

Donar verkeert in zwaar weerhttps://www.trending.nl/sport/kosten-red-bull-autobanden-formule-1/