Dirk goedkoopst, Aldi verrassend duurst!


Boodschappen worden steeds maar duurder. Het is niet gek dat consumenten schrikken bij de kassa of de zelfscan. Toch verschillen de prijzen per supermarkt enorm. Kassa deed al eens onderzoek naar de goedkoopste en duurste supermarkt van Nederland.

Minder geld terwijl de prijzen stijgen

De prijzen van de boodschappen zijn door de torenhoge inflatie gestegen met ruim 13%. Dan is er een gemiddelde genomen, want sommige producten zijn maar liefst 35% duurder geworden. Hoge energiekosten en het stijgen van grondstofprijzen zijn hier mede oorzaak van.

Het is ook goed opletten want je krijgt steeds minder product voor hetzelfde geld. Er is onderzoek gedaan naar de prijzen van boodschappen, met uitkomsten die je niet direct verwacht.

Onderzoek naar de prijzen van supermarkten

In 6 verschillende supermarkten werden door Kassa 27 verschillende producten gekocht. Hierbij werd van elk product het goedkoopste gekocht, bijvoorbeeld brood, waspoeder, wasverzachter dus alledaagse producten.

De prijzen van de producten werden vergeleken met eerdere onderzoeken. Hier kwamen grote verschillen naar boven, niet alleen de prijzen maar ook de prijsstijging verschilt per supermarkt enorm sinds het vorige onderzoek is uitgevoerd.

De goedkoopste supermarkt van Nederland

Het onderzoek is gedaan om de goedkoopste supermarkt te achterhalen. Waar veel mensen denken dat Aldi of Lidl het voordeligst is, is het toch echt Dirk die als goedkoopste supermarkt uit de bus komt.

Ondanks dat Dirk de prijzen heeft verhoogd met 13,5% zijn ze nog steeds de goedkoopste. Voor de 27 producten werd €56,46 betaald, op de tweede plaats eindigde Lidl waar je €61,21 voor de boodschappen betaalde. Bijna 5 euro meer op de kassabon.

De duurste supermarkt van Nederland

Natuurlijk wil je ook weten wat de duurste supermarkt is van Nederland. Verrassend genoeg is Aldi de duurste supermarkt. Op de kassabon stond het bedrag van €66,46, Jumbo is de op één na duurste supermarkt, daar betaal je €1,10 minder dan bij de Aldi. Op de 3e plaats komt Albert Heijn waar er €64,84 op de kassabon stond.

Bekijk ook:

Hoeveel geld besteed jij wekelijks aan boodschappen?

Verschil tussen de goedkoopste en duurste supermarkt

Het verschil tussen de duurste supermarkt en de goedkoopste is met €10 aanzienlijk. Dit bedrag kun je opzij leggen bij de andere financiële voordelen. Bij de Jumbo vond de grootste prijsstijging plaats, 16,99% werden de prijzen verhoogd. Lidl verhoogde met 9,07% de prijzen het minst.

Een overzicht van de kassabonnen vind je op:

https://www.bnnvara.nl/kassa/artikelen/kassas-boodschappenmandje-2023

https://www.trending.nl/lifestyle/supermarktstrijd-dirk-goedkoopst-aldi-verrassend-duurst/