5 tips om goed personeel te vinden


Het vinden van goed personeel is een uitdaging voor veel bedrijven, vooral in branches waar er een tekort aan gekwalificeerde werknemers is. Tegenwoordig vertrouwen veel werkgevers op online tools om personeel te vinden, omdat dat gewoon snel en efficiënt werkt. Maar we mogen de ouderwetse manieren niet vergeten. Het is slim om zowel online als offline methoden te gebruiken om een breder scala aan talent aan te trekken. Hier zijn 5 tips!

Werven via je eigen personeel

Een effectieve manier om goed personeel te vinden, is door gebruik te maken van je huidige medewerkers. Vraag hen om potentiële kandidaten aan te dragen. Dit proces staat bekend als “referral recruitment”. Medewerkers kunnen vaak goed inschatten wie bij de organisatie past en kunnen waardevolle aanbevelingen doen. Bovendien bespaar je op wervingskosten en vergroot je de betrokkenheid van je huidige personeel. Je kunt hiervoor een wervingsbonus aanbieden om je medewerkers te motiveren om actief te zoeken naar geschikte kandidaten.

Verbeter je online aanwezigheid

Je bedrijfswebsite en sociale media kunnen krachtige tools zijn bij het aantrekken van nieuw personeel. Potentiële kandidaten zullen vaak je website bezoeken voordat ze solliciteren, dus zorg ervoor dat deze informatie bevat over de bedrijfscultuur en een overzicht van openstaande vacatures. Maak ook gebruik van sociale media platforms zoals Facebook, LinkedIn en Twitter om je bedrijf te promoten en vacatures te delen. Hiermee kun je een relatie opbouwen met potentiële werknemers en je bereik vergroten.

Gebruik open sollicitaties

Open sollicitaties kunnen onverwacht talent aantrekken. Het laat zien dat kandidaten gemotiveerd zijn om bij je bedrijf te werken en initiatief tonen. Neem open sollicitaties serieus en moedig potentiële werknemers aan om ze in te sturen, zelfs als er op dat moment geen specifieke vacatures zijn. Dit kan de deur openen voor toekomstige talenten en zorgen voor een pool van potentiële kandidaten wanneer je wel nieuwe medewerkers nodig hebt.

Kies voor uitzendbureaus

Uitzendbureaus zoals Autitalent zijn gespecialiseerd in werving en selectie en kunnen je helpen bij het vinden van gekwalificeerd personeel. Ze hebben vaak ervaring met het matchen van kandidaten met de juiste functies en kunnen snel gekwalificeerd personeel leveren. Je kunt kiezen voor gespecialiseerde uitzendbureaus als je specifieke functies of branches hebt waarvoor je personeel zoekt. Maak goede afspraken over de tarieven, arbeidsvoorwaarden en aansprakelijkheid.

Kijk intern voor talent

Het kan verrassend zijn hoeveel talent je al binnen je eigen organisatie hebt. Je zou dus ook intern moeten werven en kijken of medewerkers geïnteresseerd zijn in doorgroeimogelijkheden of graag meer verantwoordelijkheden willen oppakken. Intern werven heeft als voordeel dat de medewerker al bekend is met de bedrijfscultuur en de organisatie. Hiermee kun je de inwerkperiode verkorten. Dus, is jouw organisatie op zoek naar talent? Volg dan deze tips!

 https://ondernemers.com/5-tips-om-goed-personeel-te-vinden/