4 redenen om te kiezen voor een ergonomische bureaustoel


Duizenden mensen werken thuis. Dit kan werk gerelateerd zijn, maar we mogen ook niet vergeten hoeveel tijd er in een studie of hobby gaat zitten. Grote kans dat je regelmatig achter je bureau zit om belangrijke taken te voltooien.

Merk je dat je schouder-, nek- of rugklachten krijgt? Zit je niet langer comfortabel achter je bureau? Dat kan te maken hebben met je huidige bureaustoel. In dit artikel delen we 4 redenen waarom je zou moeten kiezen voor een ergonomische bureaustoel.

Wat is het verschil tussen een normale en ergonomische bureaustoel?

Een ergonomische bureaustoel is wel degelijk anders dan de stoelen die je normaal gesproken gebruikt. Een ergonomische bureaustoel is namelijk gemaakt om het lichaam te ondersteunen. Denk aan je nek, rug, schouders en armen. Dankzij de afstelmogelijkheden, kun je de stoel naar je eigen lichaam afstellen.

Een normale bureaustoel heeft deze eigenschappen niet. Je krijgt de stoel zoals je hem ziet. Vaak kun je de hoogte bepalen, maar daar heb je het ook mee gehad. Dit is één van de redenen waarom een normale bureaustoel klachten kan geven: de stoel ondersteunt je lichaam niet op de belangrijkste punten, waardoor bepaalde delen overbelast raken. Bijvoorbeeld je nek of schouders. Dit kan ook het gevolg zijn van een “verkeerde” houding.

Bekijk ook:

Word je ZZP’er in de bouw? Deze benodigdheden heb je absoluut nodig!

Waarom kiezen voor een ergonomische bureaustoel?

Overweeg je om een ergonomische bureaustoel aan te schaffen? Misschien heb je nog twijfels of zoek je simpelweg naar meer informatie. Daarom delen we 4 redenen die je meer duidelijkheid geven.

1.      Je kunt je beter concentreren

Misschien heb je gemerkt, dat je je niet goed kunt concentreren. Je bent snel afgeleid of je krijgt je taken simpelweg niet voltooid. Dit kan komen, doordat je niet prettig op je stoel zit.

Je moet moeite doen om rechtop te zitten of de pijn neemt zodanig toe, dat het moeilijker wordt om je werk gedaan te krijgen. Daar kan een ergonomische stoel bij helpen. Je neemt een comfortabele houding aan, waardoor je productiviteit én concentratie toeneemt.

2.      Je zit graag achter je bureau

Heb je een prachtige werkplek ingericht, maar vermijd je deze liever? Dat kan het gevolg zijn van een verkeerde houding. Als je stoel niet comfortabel zit of je weet dat je klachten krijgt zodra je achter je bureau gaat zitten, is de kans groot dat je liever op een andere plek gaat zitten.

Dat kan vervelend zijn, want misschien kun je je niet afzonderen of heb je last van achtergrondgeluiden. Als je investeert in een ergonomische bureaustoel, is dat probleem opgelost. Dankzij deze stoel zit je comfortabel achter je bureau en maak je met plezier gebruik van je werkplek.

Bekijk ook:

Risico’s en uitdagingen van magazijnautomatisering

3.      Klachten voorkomen en verminderen

Dankzij de ondersteunende aspecten van een ergonomische bureaustoel, neemt de kans op klachten aanzienlijk af. Overigens worden ook bestaande klachten verminderd, omdat deze lichaamsdelen op de juiste manier ondersteund worden. Dit zorgt voor lichamelijke ontspanning. Een muisarm, bijvoorbeeld is een veelvoorkomende klacht en kan voorkomen worden.

4.      Stressniveau verlagen

Voel je je opgejaagd? Vind je het moeilijk om te ontspannen? Door een verhoogd stressniveau is het onwijs lastig om je werkzaamheden te voltooien. Bovendien heeft dit gevolgen voor je mentale gezondheid.

Om je stressniveau te verlagen, is het in de eerste plaats belangrijk om op zoek te gaan naar ontspanning. Hoe je dit doet? Met een ergonomische bureaustoel natuurlijk! Dit zorgt voor lichamelijke ontspanning, waardoor je minder stress en spanning ontwikkelt. Dit heeft ook een positief effect op je werk.

Waar kan ik ergonomische bureaustoelen kopen?

Ben je enthousiast over een ergonomische bureaustoel? Je bent niet de enige. Nu is het zaak om een topproduct in huis te halen. Bij Dijkgraaf.nl kun je terecht voor de meest uiteenlopende producten. Van kantoormeubelen tot projectinrichting en werkplekverbetering; Dijkgraaf.nl heeft het in haar assortiment. Neem een kijkje en kies vervolgens een stoel naar wens uit.

Conclusie

Werk je thuis of op kantoor? Breng je veel tijd door achter je bureau, maar merk je dat je pijnklachten ontwikkelt? Dat kan veel oorzaken hebben. Eén daarvan is de bureaustoel. Als je niet de juiste houding aanneemt, ontwikkel je veel klachten. Een ergonomische bureaustoel kan de oplossing bieden. Neem eens een kijkje bij Dijkgraaf.nl voor het meest uiteenlopende aanbod. Staat hier iets tussen?https://www.trending.nl/zakelijk/4-redenen-om-te-kiezen-voor-een-ergonomische-bureaustoel/